Muhtar adaylarını 'seçim heyecanı' sardı

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal, daha önceki dönemlere göre muhtar adayı sayısında artış olduğunu belirterek, "Yaklaşan yerel seçimler öncesinde aday sayısının artmasıyla muhtar adayları da heyecanlı günler yaşıyor" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2013 23:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muhtar adaylarını 'seçim heyecanı' sardı

Özünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhtarların, görevli olduğu mahallede vatandaşlara hizmet eden bir kamu görevlisi olduğunu kaydetti.

Muhtarlığın, daha önceki yıllara göre daha aktif bir yapıya kavuştuğunu, toplumun sorunlarını en aza indirmek için çalışan hizmet alanları arasında yer aldığına dikkati çeken Özünal, muhtarlık hizmet alanlarının son yıllarda daha modern bir yapıya kavuştuğunu vurguladı.

Özünal, yaklaşan yerel seçimlerle toplumun farklı kesiminden insanların muhtar olabilmek için demokratik yarışa girdiğini anlatarak, şunları söyledi:

"Daha önceki dönemlere göre muhtar adayı sayısında artış olduğunu gözlemliyoruz. Çok sayıda kişi, muhtar olabilmek için bizleri arıyor. Yaklaşan yerel seçimler öncesinde aday sayısının artmasıyla muhtar adayları da heyecanlı günler yaşıyor. Demokrasinin temelini oluşturan seçimlerde, muhtarların hizmet anlayışıyla seçimlere hazırlanması memnun edici. Muhtar adaylarının herhangi bir yere başvuru yapmalarına gerek yok. Muhtar adayları ilk önce aday olacakları mahallede en az 6 ay ikamet ediyor olmalı. Aksi halde seçimi kazansalar dahi seçim iptal edilir."

- "Muhtarlık Akademisiyle donanımlı muhtarlar yetişecek"

Özünal, toplumdaki "kahvede oturan muhtar" algısının yapılan yeniliklerle değiştini dile getirerek, "Muhtarlık, devletin temelini teşkil eden bir kurum, vatandaşlara gidecek hizmetin başlangıcı. Bu anlamda muhtarlık seçimlerini önemsiyoruz. Bilinçli toplumun oluşturlmasında muhtarlığın önemli bir yeri var" diye konuştu.

Adayların, muhtarlığı "rant" kaspısı olarak görmemesi gerektiğini vurgulayan Özünal, vatandaşlara hizmet anlayışıyla insanların muhtar adayı olmasını istediklerini söyledi.

Özünal, muhtarlığın toplumda ek iş olarak yapılan bir meslek olarak görülmesinin yanlış olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Yapılan görev hakkıyla yapılmalı. Anadolu Üniversitesi'nde Muhtarlık Akademesi'ni kurduk. Eskişehir'i bu anlamada pilot bölge yaptık. Amacımız halkımıza layık donanımlı muhtarların topluma kazandırılması. Seçimlerden sonra iller bazında muhtarları bilinçlendirme adına toplantılar düzenleyeceğiz, katılım sağlayanlara sertifika vereceğiz. Böylece muhtarlığı toplumda cazip hale getireceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber