Bakan Yılmaz: 2 bin 500 aileye 2'şer ton kömür veriyoruz

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Nerede yoksul, garip, mağdur varsa bilin ki mazlum milletlerin temsilcisi 500 yıl önce de Türkiye'ydi, şimdi de öyle" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2013 19:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Yılmaz, Şarkışla ilçesindeki temasları kapsamında Aşık Sefil Selimi Ortaokulu'nun temel atma törenine katıldı.

Törende konuşan Yılmaz, insana hizmetin önemini vurgulayarak, "Bir kimse yükselmek istiyorsa insana hizmet edecek. Ne kadar hizmet edersen o kadar yükselirsin. Biz, yaradılanı severiz yaradanda ötürü. O yüzden başka nitelik aramaya gerek yok. Cenabı Allah'ın yarattığı bir kimseye hizmet etmek bizler için en büyük şeref olacaktır" dedi.

Türkiye'nin hizmetlerini dünyadaki bütün mazlum milletlerin beklediğine işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Suriye'den gelen insan sayısı kamplarda 200 bin kişi ama 300 bine yakın da kamp dışında var. Onlara hizmet ediyor muyuz, ediyoruz. Harcadığımız para yaklaşık 2 milyar doları geçti. Sadece Suriyeliler mi bekliyor hizmeti? Gazze'deki, Filistin'deki, Mısır'daki, Somali'deki, Sudan'daki de bekliyor. Nerede yoksul, garip, mağdur varsa bilin ki mazlum milletlerin temsilcisi 500 yıl önce de Türkiye'ydi, şimdi de öyle. Allah nasip ederse yurt içinde hiç kimse aç, açıkta kalmayacak. Herkesin evi, işi olacak diyoruz."

Bedelli askerlik yasasına da değinen Yılmaz, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 70 binin üstünde insan buna başvurdu. Başvuranların hepsi 30 yaşından gün almış olanlardı. Üniversite mezunuysa 6 ay, üniversite mezunu değilse 15 ay hizmet yapacaktı ancak bunların bu yaştan sonra belirli bir bedel ödeyerek askere gitmiş sayılmış olması Osmanlı'da da vardı. Bu uygulamayı bizim dönemimizde de koyduk. 2 milyarın üzerinde de bir kaynak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na aktarıldı. Evladı askerde olan yoksul ailelere bedelli askerlikten gelen kaynaktan pay vereceğiz diye Türkiye'de yaklaşık 40 binin üzerinde Mehmetçik ailesine yardım etmeye başladık. 2 bin 500 aileye 2'şer ton kömür veriyoruz. Allah nasip ederse Türkiye'nin çözülmeyecek problemi yok."

Yılmaz, temel atma töreninin ardından yapımı tamamlanan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve Şemsi Efendi Konağı'nı hizmete açtı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber