Kayıp yakınlarının eylemi 241. Haftasında

İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi tarafından her hafta yapılan 'Kayıplar bulunsun, failler yargılansın' eylemi 241. haftasına girdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2013 20:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kayıp yakınlarının eylemi 241. Haftasında

Batman Gülistan Caddesi üzerinde gerçekleştirilen eyleme İHD üyeleri, kayıp yakınları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İHD Batman Şube Başkanı Osman Künteş, oturma eylemlerinde 241. haftayı geride bıraktıklarını söyledi. Halen faillerin aralarında dolaştığını belirten Künteş, 90'lı yıllarda faili meçhul cinayetler, toplu mezarlar ve halen gün yüzüne çıkmayan adalet taleplerinin devam ettiğini yineledi. Künteş, "Biz insan hakları savunucuları olarak, Ülkemizde, bölgemizde ve dünyada kalıcı ve onurlu bir barışın sağlanması için gerekirse her gün bu alanlarda olacağız. Demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerin gelişmesi, yaşam hakkının korunması, işkence ve kötü muamelenin son bulması için hal mücadelemiz devam edecek” dedi.

Zorla kaybedilenlerin akıbetlerinin araştırılmasını isteyen Künteş, "Etkili bir soruşturma süreci başlatmalı ve bu hususta zaman aşımı uygulanmayacağına dair düzenleme yapılmalıdır. Failli meçhul cinayetler, toplu, yargısız infazlar konusunda etkin bir soruşturma ve kovuşturma süreci işletilmeli ve bu konuda zaman aşımı kaldırılmalı” diye konuştu.

Konuşmaların ardından grup sessizce dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber