Urla'nın karbon ayak izini ölçen köyü

Türkiye’de karbon ayak izini ölçen ve her sene karbon salınımını azaltan köy olarak dünya literatürüne girmiş olan Urla’nın Kadıovacık köyü, Yeşil İş Konferansı için İstanbul’daydı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2013 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Urla'nın karbon ayak izini ölçen köyü

Türkiye' nin en güçlü sürdürülebilir iş platformu olarak kabul edilen Yeşil İş 2013' ün 5’nci toplantısı geçtiğimiz günlerde İstanbul Swiss Bosporus Otel'de gerçekleşti. Sürdürülebilir bir gelecek için, sürdürülebilir iş modelleri yaratmayı hedeflemiş çalışmalar yapan tüm tarafların bir araya geldiği toplantıda, çevre düzenlenmesi, enerji tasarrufu, su geri dönüşümü, el değmemiş bir doğa, araçtan bağımsız kolaylıklar ve akıllı şehir ile sürdürülebilirlik anlayışı konuşuldu.

İzmir’in Urla ilçesine bağlı Kadıovacık Köyü’nün muhtarı Nazif Çakıroğlu’nun da katıldığı toplantı programında, 100’ün üzerinde konuşmacı, 80’in üzerinde çözüm ortağı ve 40’ın üzerinde oturum yer aldı.

Enerji verimliliği ve enerji yönetimi konulu oturumda söz alan muhtar Nazif Çakıroğlu, Necdet Büyükbayın moderatörlüğünde Kadıovacık Köyü’nde yapılan çalışmalara ilişkin bir sunum gerçekleştirdi.

Türkiye’de karbon ayak izini ölçen ve her sene karbon salınımını azaltan köy olarak dünya literatürüne girmiş köyün muhtarı Çakıroğlu, güneş enerjisinden potovoltaik pillerle elde edilen elektrik enerjisini anlattı. İlgi ve hayranlık uyandıran konuşmanın ardından, CDP Türkiye koordinatörü Mirhan Koroglu , Kadıovacık köyünün yaptıklarının önemini vurgulayarak teşekkürlerini sundu.

Köyün karbon free olması ve mikrokrediler konusunda sponsorluk teklifleri alan muhtar Nafiz Çakıroğlu, gelen soruları yanıtlayarak konuşmasını tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber