Siirt'te 85 gündür kayıp olan korucuyu aradılar

Siirt'in Pervari İlçesi'ne bağlı Doğanlı Köyü'nde yaşayan ve 1 Temmuz 2013'ten beri kayıp olan eski köy korucusu Sıddık Bilen'i arama çalışmaları sürüyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Eylül 2013 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Siirt'te 85 gündür kayıp olan korucuyu aradılar

Siirt'in Pervari İlçesi'ne bağlı Doğanlı Köyü'nde yaşayan ve 1 Temmuz 2013'ten beri kayıp olan eski köy korucusu Sıddık Bilen'i arama çalışmaları sürüyor. Bilen'in hayatından endişe eden yakınları ve koruculardan oluşan yaklaşık 150 kişi dün Bilen'in en son kaybolduğu bölgeyi didik didik aradı.

Arkadaşlarıyla birlikte 1 Temmuz günü saat 20.00'de Pervari İlçesi Doğanlı Köyü'nden Van'a gitmek için minibüsle yola çıkan 35 yaşındaki Sıddık Bilen, Belenoluk Jarma Karakolu askerlerinin yol kontrolü yaptığını görünce araçtan indi. 5 çocuk babası Bilen, araçtan inerken arkadaşlarına kendisini kontrol noktasından sonra almalarını isteyerek dereden aşağı yürümeye başladı. Arkadaşları kontrol noktasını geçtikten sonra buluşma yerinde uzun süre beklemelerine rağmen Bilen gelmedi. Arkadaşlarının dere boyunca yaptığı aramada da Bilen'in izine rastlanmadı. Hakkında sigara kaçakçılığı yaptığı iddiaları bulunduğu öne sürülen ve bugüne kadar birçok kez yapılan aramalarda izine rastlanmayan Bilen'in yakınları dün yeniden arama yaptı.

KATO DAĞI ETEKLERİNDE ARAMA YAPTILAR

Yaklaşık 85 gündür haber alınamayan Sıddık Bilen'i aramak için bu kez yakınları çevre köylerden ve koruculardan yardım istedi. Yaklaşık 150 kişi Kato Dağı eteklerindeki Oraktepe, Ormancık, Şehristan ve Botan Çayı çevresindeki 40 kilometrelik alanda arama çalışması yaptı. Dağ taş, bütün bölgeyi didik didik arayan köylüler, akşam saatlerine kadar Sıddık Bilen'in izine rastlayamadı. Botan Çayı'nı da çubuklarla arayan köylüler, karanlık çökünce çalışmaları sonlandırdı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber