Kurban bayramı öncesi 'Çin Malı Bıçak' uyarısı

Kayseri'de Bıçakçılar Çarşısı esnafı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşları Çin malı bıçak kullanmamaları konusunda uyardı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2013 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kurban bayramı öncesi 'Çin Malı Bıçak' uyarısı

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla Bıçakçılar Çarşısı esnafı, yaşanacak yoğunluk nedeniyle tüm hazırlıklarını yapmaya başladı. Camii Kebir Mahallesi'nde bulunan çarşının esnafından Mehmet Tosun, "Bayramın yaklaşmasıyla bıçak satış ve bileme işlerinde hareketlilik olacak fakat insanların bıçak alma ve bileme işlerini son zamanlara bırakmamasını tavsiye ediyoruz" dedi.

Yoğunluk olmadığı zaman getirilen bıçakların keskinliğinin hemen geçmeyeceğini söyleyen Tosun "Ayrıca vatandaşlarımız bıçaklarını bilemek için sokak başı işportacılarına bıçaklarını götürmemeli. Yapılan iş sonrasında verdikleri para boşa gider" uyarısında bulundu.

Tosun, vatandaşları Çin malı bıçaklara rağbet göstermemesi konusunda uyararak, "Bıçak iyi olmadığı için bayram eziyete dönüşür. Kalitesiz bıçak olduğu için kurbana da eziyet edilmiş olunur. Kurbanlık için keskin ve çelik bıçaklar tercih edilmeli" diye konuştu. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber