Memura ek ödeme tasarısında son dönemeç

Haber Giriş : 08 Mart 2006 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ek ödeme alamayan memurlara 80 YTL ek ödeme yapılmasına, ayrıca polis ve din görevlilerinin aylıklarına 100 YTL zam yapılmasına olanak tanıyan tasarı, bugün Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek.

Tasarı ile öğretmenlerin ek ders ücreti de 5 YTL'ye yükseltiliyor.

Meclis Genel Kurulu'nda bugün görüşülecek tasarı ile ek ödeme alamayan memurlara 2006 ocak ayından itibaren 40 YTL, temmuz ayından itibaren de 40 YTL olmak üzere toplam 80 YTL ek ödeme yapılması öngörülüyor.

Tasarı, din ve emniyet hizmetleri tazminat gösterge rakamlarının yükseltilmesini de içeriyor. Buna göre, 80 YTL'lik ek ödemenin yanısıra polis ve din görevlilerine aylık ortalama 100 YTL'lik daha artış yapılacak.

Din görevlilerinin alacağı tazminattan Diyanet İşleri Başkanlığı'nda çalışan idari personel de yararlanacak.

Emekli polis ve bekçilerden, makam tazminatı alamayanlara da her ay 100 YTL ödenecek.

Öğretmenlerin ek ders ücreti artıyor

Tasarıya göre, DSİ ve Karayolları ile Tapu ve Kadastro genel müdürlüklerinde çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarının özel hizmet tazminatları yapılan artışla 120 YTL'ye çıkarılacak.

Tasarı, öğretmenlerin ek ders ücretlerinin 3.6 YTL'den 5 YTL'ye çıkarılmasını da hükme bağlıyor. Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenler de haftalık ders saatlerini aşmaları durumunda, okuttukları her bir ders saati için ek ders ücreti alabilecekler.

Ayrıca, YÖK, Üniversiteler Arası Kurul ve ÖSYM genel sekreteri ve yardımcıları ile üniversite daire başkanları, hukuk müşavirleri, bazı denetim elemanları ve kariyer uzmanlarına da makam tazminatı verilmesi öngörülüyor.

Hakim ve savcılara ek ödeme

Tasarı yasalaşırsa, Yargıtay ve Danıştay üyeliklerine seçilme hakkı kazanmış hakim ve savcıların ek gösterge rakamları da 5 bin 800'den 6 bin 400'e çıkarılacak. Böylece hakim ve savcılara 45 YTL ödeme yapılacak.

Tasarı, bazı üst kurulların giderlerine sınırlama getirilmesini de öngörüyor.
Tasarı ile ek ödemeye hak kazanacak kurumlar şöyle:

Ek ödeme alacak kurumlar

Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Sayıştay, Yüksek Seçim Kurulu, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, AB Genel Sekreterliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı ile bağlı kuruluşları, Türk Patent Enstitüsü Başkanlığı, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NATO POL Tesisleri İşletme Başkanlığı, Yükseköğretim Kurulu, üniversiteler ile yüksek teknoloji enstitüleri, Emniyet, DSİ, Karayolları, Tapu ve Kadastro, Orman, Tarım Reformu, Petrol İşleri, SHÇEK, Basın-Yayın ve Enformasyon, Gençlik ve Spor, Vakıflar, Sivil Havacılık, Devlet Opera ve Balesi, Devlet Tiyatroları,Elektrik İşleri Etüt İdaresi, İller Bankası, Türkiye ve Orta-Doğu Ammeİdaresi Enstitüsü, Maden Tetkik ve Arama genel müdürlükleri, il özel idareleri ve belediyeler ile bunların bağlı kuruluşları, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları mahalli idare birlikleri ile Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü'nün merkez ve taşra teşkilatı kadrolarında yer alanlar ile subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlar.

Ek ödeme alamayacak olanlar

Makam, yüksek hakimlik, temsil veya görev tazminatlarından yararlananlara, kadro karşılığı sözleşmeli olarak istihdam edilenler, her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenler ile sosyal hizmet kuruluşlarında görev yapan öğretmenler hariç olmak üzere fiilen yapılmayan ders karşılığı ek ders ücretinden yararlananlar, bir kadroya vekalet edenler.

Kadro karşılığı sözleşmeli personel hariç olmak üzere, çeşitli statülerde istihdam edilen sözleşmeli personele, sözleşme ücretiyle ilişkilendirilmeksizin, tasarıda belirtilen tutarı aşmamak üzere ek ödeme yapılmasına, ilgisine göre Yüksek Planlama Kurulu (YPK) ile Bakanlar Kurulu yetkili olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber