Kardeş okul öğrencileri Gelibolu'da

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki Gelibolu Anadolu Lisesinin Avustralya'daki kardeş okul öğrencileri Gelibolu'ya geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2013 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kardeş okul öğrencileri Gelibolu'da

Avustralya'nın Viktorya Eyaleti Balarat şehrinden 13 öğretmen ve 10 öğrenci, kardeş okul olan Gelibolu Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Avustralya'dan gelen konukları okula gelişlerinde Okul Müdürü Erol Ergün, öğretmen ve öğrencilerden oluşan grup karşıladı. Avustralya'dan gelen konuklar okul ve sınıfları gezerek yöneticilerden okul hakkında bilgi aldılar. Ziyarette Avustralya'nın Çanakkale Konsolosu Nicholas Sergi'de katıldı. 2005 yılından beri Türk Avustralya İş Konseyi tarafından verilen bursları bu yıl almaya hak kazanan 6 Türk öğrenciye bursları konuklar tarafından verildi.

Avustralya'nın Balarat Şehri Mt.Clear Kolejinden her yıl ziyarete gelen konuklara bir konuşma yapan Gelibolu Anadolu Lisesi Müdürü Erol Ergün, "Siz değerli konuklarımızı aramızda görmekten bizler oldukça memnunuz. Sizlerin bu ziyaretiniz bizim için çok anlamlıdır. Sizlerin her yıl öğrencilerimize verdiğiniz burs için de hem okulum olarak, hem de öğrencilerimiz adına sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

Avustralya'nın Çanakkale Konsolosu Nicholas Sergi'de yaptığı konuşmada, Avustralya'dan gelen öğrencileri Gelibolu'da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "İki ülke arasındaki bu dostluk ilişkilerin devam etmesi bizleri sevindiriyor. Bu nedenle de hem okulu ziyaret ettik, hem de bu vesileyle 6 öğrenciye burs verdik. Bu iki okul arasındaki uzun zamandır süren güzel dostluk, aslında bizim Avustralya ile Türkiye arasında Gelibolu'dan dolayı olmasını istediğimiz ilişki ve dostluktur. Bizim bu konuda vermek istediğimiz mesajı tam anlamıyla bu iki kardeş okulumuz vermektedir. Bu dostluğun devam etmesi ve sürmesini istiyoruz" dedi.

Bu konuşmaların ardından Gelibolu Anadolu Lisesi okul müdürü Erol Ergün tarafından günün anısına misafirlere hediye verildi. Bu arada Avustralya'dan gelen konukların ilçedeki tarihi ve turistlik yerleri de gezmek amacıyla 29 Eylül'e kadar Gelibolu'da kalacakları belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber