Didim Kent Konseyi toplantısı yapıldı

Didim Kent Konseyinin 6 aylık değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2013 14:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Didim Kent Konseyi toplantısı yapıldı

Didim Kent Konseyinin 6 aylık değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Didim Kent Konseyinin Genel Kurulu yapıldı. Didim Belediyesi İtfaiye Salonunda yapılan toplantıya Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, İlçe Jandarma Komutanı Tuncay Akgün, İlçe Emniyet Müdürü Sinan Ergen, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyeleri, Daire Müdürleri, siyasi parti temsilcileri, oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Genel Kurulun divan başkanlığına Taner Küsmez seçilirken bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız yıl içerisinde yapılan ve proje aşamasında olan çalışmalarla ilgili olarak slayt eşliğinde bilgiler verdi.

Ayyıldız Kent Konseyi çalışmaları içerisinde yer alan İş-Kur ile Didim’deki Kurumlar ve sivil toplum örgütleri ile işbirliği içerisinde yapılan eleman yetiştirime kursu, Didim Okuyor projesi, Geri dönüşüm projesi, Beyni etkili kullanma semineri, Bu yıl 4. sü yapılan Didim Çiçek Şenliği, Sahil Kurtaran Projesi, Gönüllü çalışma grubunun etkinlikleri ve ZEYDİM projesiyle ilgili bilgiler verirken, Söke’deki Kent Konseyleri toplantısına katıldıklarını da dile getirdi.

“EV HANIMI VE GENÇLER İÇİN YENİ PROJE”

Ayyıldız yeni proje olarak İçişleri Bakanlığı Dernekler Masasının ortak projesine başvurduklarını belirterek “Bu projede Didim Belediyesi, Didim Turizm Derneği, ADÜ Didim MYO, Didim Halk Eğitim Merkezi ve Didim Kent Konseyi ortaklaşa olarak bir proje hazırladı.k Bu projenin yürütücülüğünü Didim Turizm Derneği üstlenecek. Projede ev kadınlarının ve gençlerin üretim yapmaları ve ekonomiye katkı sağlamalarına yönelik; ev, iş ve el emeği ürünlerin üretilip satılacak. Bu proje için mutfak kurulacak. Projenin maliyeti hesaplandı ve proje teslim edildi. Sonuçların Ekim ayının sonunda açıklanması bekleniyor”dedi.

“ÜRETİM VE İSTİHDAM ÖNEMLİ”

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı Didim Kent Konseyinin yürüttüğü her projeye belediye olarak her zaman destek olduklarını ve olacaklarını belirtirken “Kent Konseyimizin Eğitim, İstihdam, Engelliler ve çevre konusunda yaptığı projeleri biz belediye olarak çok önemsiyoruz. Üretim noktasında yapılan çalışmalarda gerekli; Biz Tarımsal kalkınma kooperatifinin kurulmasında sonra belediye olarak dikeceğimiz tüm çiçekleri buradan aldık ve 400 Bin TL’lik bir alım yaptık. Bu para Didimlilerin cebine girdi. Seracılık noktasında gelişmelerinde yapılmasını önemsiyoruz. Biz Didim olarak tüketim toplumuyuz çünkü turizm geçim kaynağımız… Bu noktada istihdam ve üretime yapılan katkıları önemsiyorum" dedi.

“EL BİRLİĞİ GÖNÜL BİRLİĞİ”

Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ise Kent Konseylerinin uygulayıcı bir yapıda olduğunu belirterek hazırlanan projelere kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının sahip çıkması gerektiğinin altını çizdi. Didim Okuyor projesini önemsediğini belirten Emiroğlu bu projede yeni bir hareketliliğin sağlanması gerektiğine dikkat çekti.

Başlamış projelerin devamının da önemli olduğunu belirten Kaymakam Emiroğlu, Yalı Caddesinin ilk ayağının tamamlandığını belediyenin ise ikinci ayağını yapacaksa ne zaman başlayacağı ya da duracaksa durduğuna dair bilgilendirme çalışması yapması gerektiğini söyledi. Didim ile ilgili konuların ve sorunların konuşulması gerektiğini kaydeden Kaymakam Emiroğlu “Didim’de zeytin marka haline geliyor. 3 yeni marka kuruldu. Bunların çoğalması lazım. Çevre duyarlılığı konusunda çalışmalar var. İstişare yapılmalı. Örneğin yarımada konumundayız ama su sporları konusunda adımlar atılmalı ve Didim’de su sporları geliştirilmeli. Her şeyi belediyeden beklememek lazım… Kültür anlamında Yoran köyü bir kültür bölgesi haline gelmesi lazım. Bu konuların hepsi konuşarak, istişarede bulunarak el birliği ve gönül birliği ile yapılacak çalışmalar; bu noktada yapılan tüm çalışmalar anlamında emeği geçenlere teşekkür ediyorum”dedi.

“VELİLERİN ÖĞLE YEMEĞİ SIKINTISI

Konuşmaların ardından dilek ve temenni kısmına geçildi. İlk olarak DSP Didim İlçe Başkanı Talat Yenipazar söz aldı ve ekmek zammını eleştirdi ve herkesin bu zamma karşı durması gerektiğine dikkat çekti.

Didimli vatandaşlardan Arif Çolak ise Didim’de tekli eğitim yapılan bazı okullarda öğrencilerin öğle arasında yemeklerini yiyecek yer bulması noktasında sıkıntı yaşadığını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber