İrem'in eğitimi o rapora bağlı

Hastane rapor verirse İrem’in evdeki eğitimi devam edecek

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Eylül 2013 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İrem'in eğitimi o rapora bağlı

Doğumdan 1 ay sonra kuvözden düşerek beyin kanaması geçirmesi sonucu yürüyemeyen 7 yaşındaki İrem Begüm Tunç, evde eğitim görebilmek için öğretmen bekliyor.

Geçen yıl evine gelen öğretmenden ilköğretim 1. sınıf derslerini alan İrem, başarı belgesiyle de ödüllendirildi. Ancak evde eğitim görebilmesi için geçen yıl aldığı hastane raporunu bu yıl alamayan İrem, şimdi ne okula gidebiliyor ne de evine öğretmen gönderiliyor.

İrem’in babası Yüksel Tunç, bu yıl 2’nci sınıf olacak kızı için yine Milli Eğitim Müdürlüğü’nden öğretmen talep ettiklerini, ancak gerekli raporun bu yıl verilmediğini söyledi. Kızının çok istediği halde eğitim alamadığını anlatan Yüksel Tunç, “Bu yıl Eğitim Araştırma Hastanesi’ne getirdiğim kızım, aralarında ortopedi uzmanının olmadığı heyet karşısına çıktı. Heyet birkaç adım atmakta bile zorlanan kızıma gerekli raporu vermedi.” dedi. Bu rapora itiraz ettiklerini ve Atatürk Devlet Hastanesi’ne yönlendirildiklerini anlatan Tunç, sözlerine şöyle devam etti: “Burada kızım için yüzde 54 özürlü raporu verilerek, evde eğitim almasının uygun olduğuna karar verildi. İl Sağlık Müdürlüğü, iki farklı rapor karşısında hakem hastane olarak bizi Denizli Devlet Hastanesi’ne yönlendirdi. Burada yapılan inceleme sonrası karar veremeyen heyet de bizi Isparta SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ne yönlendirdi. Şimdi rapor almak için çağrılmayı bekliyoruz.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber