Alo 181'e 8 ayda 60 bin çağrı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının vatandaşla birebir iletişim kurabilmek ve sorunlara kaynağında acil müdahalede bulunmak için faaliyete geçirdiği Alo 181'e, 8 ayda 60 bin çağrı geldi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2013 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Alo 181'e 8 ayda 60 bin çağrı

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, çevreyle ilgili merak edilenlerle kentsel dönüşüm konusunda soruların yanıt bulması amacıyla 8 ay önce Alo 181 çağrı merkezi faaliyete geçirildi.

Çağrı merkezine gelen telefonların yüzde 55'i kentsel dönüşüm konusunda oldu. Alo 181'e en çok çağrı İstanbul'dan gelirken, bu ili İzmir, Ankara, Kocaeli, Bursa, Antalya, Trabzon, Kayseri ve Adana izledi.

Alo 181'e ulaşan çağrıların bazıları şöyle:

-İstanbul'da bir vatandaş, çalıştığı fabrikanın, çevreyi atık yoluyla kirlettiği ihbarında bulundu

-Kentsel dönüşüm projesinden faydalanarak, yeni bir eve kavuşan vatandaş, Alo 181'i arayarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a minnettar olduğunu belirtti ve Bakan'ı mutlaka evinde misafir etmek istediğini bildirdi

-Antalya'dan bir çiftçi, Erdoğan Bayraktar'ın çalışmalarını çok beğendiğini ifade ederek, Bakan'a verilmek üzere çağrı merkezine bir koli reçel gönderdi

Ayrıca, Alo 181'e, "İçtiğim sigara çevreye ne kadar zarar verir", "Karım halı silkeleyip çevreyi kirletiyor", "Tarlama tohum serptim, yağmur yağacak mı" şeklinde ilginç sorular da geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber