Bakan Avcı: Şubat'ta atama yok

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı: Şubat'ta atama yok. Kaldı ki bütçe kanunu da zaten o tarihe kadar çıkmamış olacak. Bütçe kanunundan bize kadro tahsis edilmemiş olacak. Kısaca bu prosedürün yetişmesi de mümkün değil.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2013 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Avcı: Şubat'ta atama yok

Nabi Avcı, Milli Eğitim Bakanlığının ev sahipliğinde düzenlenen OECD Eğitim Bakanları Gayriresmi Toplantısına katılan bakan ve ülke temsilcilerine yemek verdi. Burada, Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Ekici'nin de yer aldığı çeşitli medya kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Nabi Avcı, gündeme ilişkin soruları cevapladı.

DERSHANELERİN ADI KALMAYACAK

Milli Eğitime ilişkin kanunda özel kurumlar için tanımlar var. Burada dershane bir üst eğitim kurumuna hazırlamak üzere kurslar veren kurumlardır, deniyor bu tanımda. Ardından da fiziki yapısı ve ayrıntıları yer alıyor. Bu tanım tamamen kaldırılacak. Aynı yasada, etüd merkezi tanımı da var, onu da kaldıracağız. Bu yasal düzenlemelerden sonra alternatif kurumlar açılmaya çalışılabilir, herhangi bir ticari kurum gibi olabilir ama sektör bunu kaldırmaz.

Zaten bunları MEB tanımayacak, tarafımızdan kontrol edilmeyecek, standartları tarafımızdan belirlenmeyecek. Öğretmenler de özel okula dönüşen dershanelerde olanlar kurumlarında devam ederler zaten. Diğerleri de klasik olarak KPSS'ye girmek zorundalar. Bir de daha önceden devlette çalışmış ve dershaneye geçmiş öğretmenlerimiz var. Bunlar için zaten her yıl belirli bir kontenjan açıyoruz. Burdaki prosedür de yine aynı olacak

ŞUBAT'TA ATAMA YOK

Şubat'ta atama yok. Kaldı ki bütçe kanunu da zaten o tarihe kadar çıkmamış olacak. Bütçe kanunundan bize kadro tahsis edilmemiş olacak. Kısaca bu prosedürün yetişmesi de mümkün değil.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber