Erdoğan, Ruhban okulunun açılma şartını açıkladı

Başbakan Erdoğan, ATV'de gazetecilerin sorularını cevapladı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Ekim 2013 23:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan, Ruhban okulunun açılma şartını açıkladı

Başbakan Erdoğan Ruhban okulunun açılmasının kendileri için an meselesi olduğunu belirtti ve ama dedi.

Erdoğan ama dedikten sonra, Atina'daki Fethiye camiinin onarımı için Yunanistan'ın hala onay vermediğini ve Yunanistan'ın Batı Trakya'daki 150 bin Türk için hala başimam tayin edildiğini belirtti.

Kendilerinin Lozan'da geçen Ruhban konseyinin kurulması için gerekli işlemleri yaptıklarına dikkat çeken Erdoğan, "Biz Sümela manastrını açtık, Tarsus'taki manastrı açtık, Akdamar'ı açtık. Ama hep ver, hep, nereye kadar" dedi.

Erdoğan konuşmasında Atina'daki Fethiye camiinin onarılarak açılmadıktan ve Batı Trakya Türklerinin kendi başimamlarını seçme hakkı tanınmadıktan sonra, adım atmayacaklarının mesajını verdi


Ruhban okulu ve Cemevi meselesi;

Ruhban okulu konusunu biz çözeriz.Bunu Yunanistan'ın bakanlarıyla çok konuştuk.Bu bizim için anlık bir şey.Dedim ki Atina'da iki tane camimiz var.Bize izin verin bu camilerimizi yapalım.

Sen Sinod meclisisine üye 17 tane papaz vatandaşımız var. Batı Trakya'da 150 bin vatadanşımız var. Yunanistan yönetimi oradaki vatadanşımın dini vecibelerini yerine getirmesi için seçilmiş bir imam atadılar. Bu ana kadar hep yaptık yapacağız diyerek ipe un serdiler.

Sümela'yı açtık mı açtık. Ahdamar'ı açtık mı açtık. Adalar'ı açtık. Dört tane öğrencimiz var. Hep biz açıyoruz ama onlar da bir gelişme yok. Hep destek olduk hiçbir zaman engel olmadık. Elektrik su gibi ihtiyaçlarının bedava verilmesini sağladık.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber