Okulda reklama engel

Haber Giriş : 12 Mart 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, öğrencilerin eğitimini etkileyeceği gerekçesiyle okullara ve eğitim kurumlarına reklam alınmasının doğru olmayacağını bildirdi

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) geçen yıl okul duvarlarına ilan alınabileceğinin gündeme getirilmesiyle başlayan "reklam" tartışmasına son noktayı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı (TTKB) koydu.

Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü'nce 2005'te okulların dış cephelerinin, çatılarının ve çevre duvarlarının okul aile birliklerince kiraya verilebileceği, buralara reklam alınabileceği yönünde genelge yayımlandı. Yaşanan tartışmalar üzerine MEB geri adım atarak uygulamayı kaldırdı.

"Okul duvarına ve MEB'e bağlı eğitim kurumlarının internet sitelerine reklam alınabilir mi?" sorusunu bu kez de Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü gündeme getirdi, ancak TTKB'den karşı yönde çıkan kararda, "Okulda reklam uygun değil" görüşü vurgulandı. Reklam almanın mevzuata aykırı olmadığının belirtildiği kararda şunlar kaydedildi:

"Ancak alınacak reklamların pedagojik yönden sakıncalar doğurabileceği göz önünde bulundurularak uygun görülmemektedir.

Bundan dolayı MEB'e bağlı okul ve kurumlarda reklam panoları oluşturulmaması, okul duvarlarına reklam alınmaması gerekmektedir. İnternet sitelerinde de reklam alınması pedagojik açıdan sakıncalar doğurabilecektir."

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber