YÖK mağduru 'yavru vatan' mezunları kızgın

Haber Giriş : 12 Mart 2006 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK, KKTC'nin hukuk fakültelerinden mezun olan öğrencilerin denklik belgelerini kabul etmedi. YÖK'ün mağdur ettiği 200 öğrenci hukuk savaşı başlattı.

Yıllardır yurtdışındaki üniversitelerden mezun olan öğrencilerin diplomalarını tanımayarak mağdur eden kendisi denk olmayan YÖK şimdi de KKTC'deki üniversitelerden mezun olan öğrencilerin diplomalarını geçersiz sayarak, öğrencileri mağdur etmeyi sürdürüyor. YÖK'ün KKTC'de, denklik başvurularını red ettiği ve sayıları 200'ü bulan öğrenci, diplomalarının tanınması için hukuk savaşı başlattı. KKTC Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra YÖK'ün engeliyle karşılaşan Edip Yiğit, YÖK'ün kendi hatasının faturasını diplomalarının denkliklerini tanımayan öğrencilere ödettiğini söyledi. KKTC'de mağdur öğrencilerin hocalığını yapan, Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Pekcanıtez, bu öğrencilerin mağduriyetini gidermek için en mantıklı işin bir defaya mahsus olmak üzere af çıkarmak olduğunu söyledi. Pekcanıtez "KKTC'deki Yakın Doğu Üniversitesi'nden mezun olmak öyle kolay değildir. Bu üniversitede profesör öğretim üyesi sayısı 30'ün üzerindedir. Oysa, İstanbul'daki hukuk fakültelerinde bir kaç profesör mevcuttur. KKTC'deki üniversiteler eğitim kalitesi bakımından, bir çok üniversitenin üzerindedir" dedi.

YÖK'ÜN ÇELİŞKİLİ KARARLARI

YÖK, denklik konusundaki çelişkili ve şaşırtıcı kararlarına bir yenisini daha ekledi. YÖK, 2002'de KKTC Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden birlikte mezun olan Özgül kardeşlerden birinin denkliğini tanırken, diğerini tanımadı. YÖK, Özgül Ç'nin denkliğini kabul ederken, kardeşi Sezai Ç'nin denkliğini ise uygun bulmadı. YÖK gerekçe olarak 4 yıllık bir üniversiteye girişte gerekli olan 120 taban puanını gösterdi.

Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber