Cep'te indirim 2007'de

Haber Giriş : 12 Mart 2006 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüzde 60'ları aşan Özel İletişim Vergisi'nde indirim 2007'ye kaldı. Ulaştırma Bakanı Yıldırım, "Vergilerin makul seviyelere inmesi için gayret edeceğiz" dedi

Avrupa'da yüzde 18 seviyesinde olan, Türkiye'de ise yüzde 60'ların üzerine çıkan Özel İletişim Vergisi'ndeki indirim hayali 2007'ye ertelendi. Tekstildeki yüzde 10'luk KDV indiriminin ardından gözler Özel İletişim Vergisi'ne çevrilirken, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, takvim olarak 2007 yılını gösterdi. Turkcell GSM Teknolojileri Ar-Ge Merkezinin açılışında Yıldırım şöyle konuştu:

"Türkiye, iletişim vergisi yüksek olan ülkeler sınıfında yer alıyor. Ulaştırma Bakanlığı olarak bu seneki programımızda 2007 bütçesi için bu vergilerin makul seviyelere düşürülmesi var. Bu, Maliye Bakanlığı ile ortak çalışma sonucu gerçekleşecek bir şey."

Üçüncü nesil bu yıl

Yıldırım, "Bir vergiden vazgeçtiğiniz zaman kamunun oradaki gelir kaybını önleyecek başka bir sistem bulmanız lazım. Bunlar detay çalışmasıyla ortaya çıkacak. İşin çok başındayız. Şu anda bir oran telaffuz etmek yanlış olur'' diye konuştu.

Üçüncü nesil lisansının bu yıl içinde verileceğini belirten Bakan Yıldırım, ihale yönteminin ne şekilde olacağına ilişkin de "Orada da çalışılıyor. Değişik alternatifler var, ulusal bazda, bölgesel bazda, yarışma şeklinde, sabit lisans ücreti şeklinde. Bunların hepsini arkadaşlar çalışıyor. En uygun modeli seçip bunu da kamuoyuna ilan edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Yıldırım, 3. nesilin en önemli değişikliğinin içerik olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "İçerik konusunda burada kurulan bu merkez fevkalade hizmet verecek bir potansiyeldir. Cihazı bir seferlik alıyorsunuz, ama onun içinde geniş band, her türlü hizmeti verecek yazılımlar, ilave hizmetler yapma imkanınız var. Bunu yaparsak yurtiçinde hem istihdam hem de katma değer sağlamış olacağız."

Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer de Türkiye'de 2. nesilde olduğu gibi 3. nesil fırsatının da kaçırıldığını, 3. nesilin teknolojiden ziyade içerik sağlamaya yönelik olduğunu vurguladı.

Vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber