Memura siyaset yasağı kalkıyor

Haber Giriş : 13 Mart 2006 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, Kızılcahamam kampında, bir dizi müjde verdi. Bunları kapalı kapılar ardında açıklayan Erdoğan'ın müjdeleri, önümüzdeki günlere damgasını vuracak.

Bilal Çetin'in haberi

Erdoğan, Kızılcahamam Kampı'nda bir dizi 'müjde' açıkladı: SSK primleri ile muhtasar beyannamelerinde indirim yapılacak, memura siyaset yasağı kalkacak, özel okullara da ücretsiz kitap verilecek

Başbakan Erdoğan, bir dizi yeni reformu Kızılcahamam'da kapalı kapılar ardında açıkladı. Başbakan KDV ve kurumlar vergisi indirimlerinden sonra işverenleri de sevindirecek iki müjde daha vererek, "Bütün sektörlerde SSK primleri ile muhtasar beyannamelerinden indirim yapılmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Memurlara yönelik siyaset yasağının kaldırılması için talimat verdiğini açıklayan Erdoğan, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı da memurlara yönelik siyaset yasağının kaldırılması gerektiğini söyledi. İşçiler yaparken memurların da yapması gerekir. Zaten siyasetin daniskasını yapıyorlar. Memurlara yönelik siyaset yasağının kaldırılması için çalışmalar yapıyoruz."

Memurlara ek zam yapılmasına yönelik tasarıda din adamlarına fazla zam verildiğini hatırlatan Erdoğan, "Geçmiş dönemlerde din adamlarına fazla zam yapılmadı. Bu benim için üzüntü verici birşey. Bu nedenle din adamlarına zam yapılmasını öngören tasarı TBMM'de bulunuyor. Benim din adamım da pa-pazlar kadar gururlu bir şekilde yürüyebilmeli" diye konuştu. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Fatih Arıkan tarafından gündeme getirilen özel okullara da ücretsiz kitap dağıtılması önerisine Başbakan Erdoğan sıcak baktı. Erdoğan'ın "Özel okullara da kitap gönderilebilir" dedi. Milli Eğtim Bakanı Çelik de yeni eğitim-öğretim yılında özel okullara da kitap verileceğini açıkladı.

ÖZAL GİBİ HATIRLANMAK...

Başbakan Erdoğan köy desteklerine büyük önem verdiğini belirtirken, "Yolsuz susuz köy kalmayacak. Susuz köyden kastım köy meydanında çeşme olması değildir. Bütün evlerde şebeke suyu olacak. Özal köylere elektriği ve telefon götüren kişi olarak hatırlanıyor. Biz de yolsuz ve susuz köy bırakmayan iktidar olarak hatırlanmalıyız" diye konuştu

SSK PRİM İNDİRİMİ

Erdoğan, işverenlere SSK pirimlerinde indirim müjdesi verdi. Erdoğan daha sonra tekstilde KDV indirimin önemli bir adım olduğunu belirtirken, "Bütün sektörlerde SSK primleri ile muhtasar beyannamelerinden indirim yapılmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda yakında bir müjde vermeyi planlıyoruz. Bürokratlar şu anda bu indirim üzerinde çalışıyorlar" diye konuştu.

TÜRKAN SAYLAN'A TEŞEKKÜR

Erdoğan Doğu ve Güneydoğu'da doktor bulamadıklarını, bu açığı kapatmak için yabancı doktor getireceklerini belirtirken "Türkan Saylan 'Hakimi gidiyor, öğretmeni gidiyor hekimi gitmiyor' dedi. Türkan hanımı arayarak teşekkür edeceğim" dedi.

Orman yanıyor siz bana ağacı gösteriyorsunuz

Başbakan Erdoğan, "Akaryakıt kaçakçılığın bitirmemiz lazım. Eşeklerle yapılan kaçakçılık gündeme getiriliyor.Ben size orman yanıyor diyorum siz bana ağacı gösteriyorsunuz" dedi. Erdoğan, vekilleri sigara içmemeleri konusunda da uyararak sigarayı bırakan vekillerden paketleri Nevzat Doğan'a vermelerini istedi.

Yeni Şafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber