Şırnak'ta 2 fedakar köy öğretmeni

Şırnak'ın İdil İlçesi'ne bağlı Tepeli Köyü İlköğretim Okulu'nda görev yapan öğretmenler Aziz Tuna ile Abdulhak Gök, hafta içi köylü çocuklara ders verirken, hafta sonlarında ise okulun duvarlarını boyuyor, eksiklerini gideriyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Ekim 2013 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şırnak'ta 2 fedakar köy öğretmeni

İdil'e 6 kilometre mesafede bulunan tek derslikli 22 öğrencisi bulunan Tepeli Köyü İlköğretim Okulu öğretmenleri pan Aziz Tuna ve Abdulhak Gök, Ankara Ticaret Odası ve bazı özel kuruluşlarla irtibata geçerek okullarına yardım istedi. Ankara Ticaret Odası yetkilileri de, okul öğretmenlerinden Aziz Tuna ile bağlantı kurararak okulun ihtiyaçları konusunda detaylı bilgi aldı. Ankara Ticaret Odası yetkilileri okula boya ve malzemeleri ile kitap ve giyecek yardımı yaptı.

ATSO AYAKABI SÖZÜ VERDİ

Okul öğretmenelerinden Aziz Tuna, kış mevsiminin yaklaştığını belirterek, öğrencilerin ayakkabı numaralarını Ankara Ticaret ve Sanayi Odası'na bildirdi. Öğrenciler, şimdi Ankara Ticaret ve Sanayi Odası'nın göndereceği ayakkabıları bekliyor.

Okulun çatısının da aktığını belirten öğretmenler, bu nedenle yağışlı havalarda öğrencilerin ders saatinde sürekli yer değiştirmek zorunda kaldıklarını söyledi. Bunun için de ATSO'dan yardım sözü aldıklarını belirten öğretmenler, amaçlarının öğrencilerinin sıkıntısız bir eğitim görmelerini ve başarılı olmalarını sağlamak olduğunu belirtti.

ÖĞRETMEN LOJMANINI SINIFA ÇEVİRDİLER

Tek derslikli okulda birleştirilmiş sınıf sistemi ile eğitim veren öğretmenler 1 ve 2'nci sınıflara bir derslikte eğitim veriren, öğretmenlerin kalması için yapılan lojmanda da 3 ve 4'ncü sınıf öğrencilerine eğitim veriyor. Öğretmenler, lojmanı dersliğe çevirdikleri için, her gün zorunlu olarak ilçeye gidip geliyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber