Kalpak takıp 'Andımız'ı okudular

İzmir'de, aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu, kendilerine 'İzmirli Türkçüler' adını veren bir grup, Konak Meydanı'ndaki Saat Kulesi önünde Demokratikleşme Paketi ile okullarda 'Andımız'ın okunması uygulamasının son verilmesine tepki gösterdi. Topluluk, 'Andımız'ı okuyup, basın açıklaması yaptıktan sonra dağıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Ekim 2013 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kalpak takıp 'Andımız'ı okudular

Çoğunluğu üniversite öğrencilerinden oluşan, dernekleşme çalımaları devam eden 'İzmirli Türkçüler' adlı bir grup, Konak Meydanı Saat Kulesi önünde demokratikleşme paketi ile okullarda Andımız'ın okunması uygulamasının son verilmesine 'Andımız'ı okuyarak, tepki gösterdi. Elif Verel'in başına kalpak takarak okuduğu Andımız'a meydandaki vatandaşlar da eşlik etti. 25 kişilik grup, üzerinde 'Ne Rusya ne ABD ne Çin herşey Türklük için' yazılı pankart açtı. İzmirli Türkçüler'in sözcüsü Burak Cebir, yaptığı basın açıklamasında iktidarı şöyle eleştirdi:

"Türk milleti yıllarca yağmur altında bağıra bağıra ettiğimiz andımızdan, Ata'nın izninden dönecek miyiz. Elbette hayır. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti terör örgütünün dayatmalarına demokratikleşme yalanıyla boyun eğişini içine nasıl sindirmiştir. Hükümet Doman dil ve kültür enstitüsünü kurarak, Romanlar'ın da Kürtler gibi azınlık milliyetçisi haline gelmelerini mi hedeflemektedir. Aynı Hükümet vatana ihanet ve terör suçlularının meclise girmesinin önünü hangi sebeple ve kimler için açmıştır. Kürtçülüğün dayatmasına teslim olarak il ve köy isimlerinin değişmesine, kurulacak özel okullarda Kürtçe dersler verilmesine izin veren Hükümet'in yarın öbür gün şehitlerin kanıyla sulanmış Güneydoğu Anadolu topraklarına Kürdistan adını vermeyeceğini, Kürtçe eğitimin devlet okullarına sokulmayacağını kim garanti edebilir? Büyük Türk milleti bu soruların cevabını veriyorsa zaten harekete geçecektir."

Grup, açıklanın ardından olaysız dağıldı. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber