Şemdinli'nin 'ilk kaymakam adayı'na görkemli düğün

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nden, Cumhuriyet tarihinde ilk kez kaymakamlık sınavında başarı göstererek kaymakamlık eğitimi almaya hak kazanan Rıdvan Demir, görkemli bir düğünle Sultan Yavuz ile yaşamını birleştirdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Ekim 2013 18:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Hakkari Valisi Kalkan: "Biz insanımıza fırsat ve imkan tanırsak bu çocuklar, bu gençler okuyacak ve ülkede çok daha büyük görevlere gelecekler"

HAKKARİ (AA) - Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, kaymakam adayı Rıdvan Demir'in düğün töreninde vatandaşlarla Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti.

Kalkan, Bolu kaymakam adayı olan Hakkarili Rıdvan Demirci ile Sultan Yavuz çiftinin düğün törenine katılmak üzere Şemdinli ilçesine geldi. Beraberindeki askeri ve mülki idare amirleriyle düğünün yapılacağı Altınsu köyüne geçen Vali Kalkan, çifti ve ailelerini tebrik etti.

Damat Rıdvan Demirci ve davetlilerle kol kola girip, Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halay çeken Vali Kalkan'a zaman zaman beraberindekiler de eşlik etti.

İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yavuz Özfidan ve İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, düğün sonunda damat Rıdvan Demirci'ye altın taktı, Şemdinli 34'üncü Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel ise damada Türk bayrağı hediye etti. Demirci, kendisine hediye edilen Türk bayrağını öperek aldı.

- "Zenginlik hepimize yeter"

Burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Vali Kalkan, Hakkari'deki mülki idare amirleri olarak meslektaşlarının düğününe katıldıklarını söyledi.

"Bu ülkenin imkanları zenginliği hepimize yetecek kadar fazla. Yeter ki çalışıp okuyalım" diyen Kalkan, şöyle devam etti:

"Üstümüzde temel bir vazife var, o da Hakkarili çocukları okutmak. Bakın Hakkari'de eğitim öğretim yılı başladığında bölgenin pek çoğunda boykota uyulmadı. Ama Hakkari'de bir parça bu yörede itibar edenler oldu. Bunların eğitimin önündeki asıl engellerdir. Biz insanımıza fırsat ve imkan tanırsak bu çocuklar, bu gençler okuyacaklar ve ülkede çok daha büyük görevlere gelecekler. İnşallah değerli meslektaşım Hakkari'nin de valisi olur, Van'ın da valisi olur, biz de onunla gurur duyarız. Her zaman vurguladığım bir konuyu bir kez daha vurgulamak istiyorum. O da şu huzur, güven ve istikrar. Eğer huzur, güven ve istikrar olursa bu ülkede yapamayacağımız, başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Dolayısıyla bizim en çok huzura, güvene ve istakrara ihtiyacımız var."

Damat Rıdvan Demir ise düğününe katılan Vali Necmettin Kalkan ve konuklara teşekkür ederek, "Hakkari tarihinde ilk kaymakam adayı olmak güzel bir duygu. İnşallah bütün arkadaşlara örnek teşkil ederim" dedi.

AA

ŞEMDİNLİ - Şemdinli İlçesi'ne bağlı Altınsu Köyü'nün Dereboyu Mezrası'nda 14 çocuklu bir ailenin oğlu olan ve İçişleri Bakanlığı'nca açılan son kaymakam adayları sınavında Cumhuriyet tarihinde ilk kez Şemdinli'den başarı göstererek kaymakamlık eğitimi almaya hak kazanan Rıdvan Demir, hayatını Sultan Yavuz ile birleştirdi.

3 BİN KİŞİ KATILDI

Demir çiftinin düğününe Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, Hakkari vali yardımcıları Cengiz Erdem, Cumhur Duran Şemdinli 34'üncü Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, Hakkari İl Jandarma Komutanı İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan ve İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, Yüksekova Kaymakamı Yasin Tiktağ, Şemdinli Kaymakamı Adem Ünal, STK temsilcileri ile yurt içinde ve yurt dışından yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

KOMUTANLAR ALTIN TAKTI

Vali ve beraberindekiler Kaymakam adayı Rıdvan Demir'e altın takarken, Şemdinli 34'üncü Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel ise Türk Bayrağı hediye etti. Kaymakam Demir, Türk Bayrağı'nı öperek Tuğgeneral Metin Tokel'in elinden aldı. Düğün söylenen Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halaylarla devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber