Çocuklar için yeni acil servis

DEÜ Nevvar Salih İşgören Çocuk Hastanesi'nin acil servisi açıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2013 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çocuklar için yeni acil servis

DEÜ İnciraltı Yerleşkesi Sağlık Kampüsü'ndeki hastanede düzenlenen açılış töreninde konuşan DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse, Nevvar Salih İşgören Vakfı'nın kentte çok sayıda sağlık ve eğitim kurumuna katkı sağladığını belirterek, vakıf yöneticilerine teşekkür etti.

Salih İşgören'in vefat etmeden önce üniversiteye kanser hastanesi sözü verdiğini kaydeden Prof. Dr. Köse, hastanenin yapımını vakıf yönetiminden beklediklerini söyledi.

DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Refik Mas da Türkiye'de 23 milyon civarında 18 yaş altı nüfus olduğuna dikkati çekerek, çocuk acillerine son yıllarda ciddi yatırımlar yapıldığını kaydetti.

DEÜ'nün erişkin hastanesi bünyesindeki acil servisine yıllık 60 bin civarında çocuğun başvurduğunu aktaran Prof. Dr. Mas, yeni acil servisin alan olarak eski yerden 10 kat daha büyük olduğunu, tıbbi donanım olarak en üst seviyede olduklarını ifade etti.

Protokol üyeleri, konuşmaların ardından açılı yapılan acil servisi gezdi.

Çocuk acil serviste triaj alanı, canlandırma odası, travma hastaları için iki ayrı girişim alanı, kritik hastaların gözlemi için 5 yataklı gözlem alanı, izole odası, 6 tedavi odası yer alıyor. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber