YÖK'te garip bir tartışma

Haber Giriş : 14 Mart 2006 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'İptal edilen Açıköğretim Lisesi Yönetmeliği çerçevesinde açık liseye kayıt yaptıranların ÖSS'ye başvuruları kabul edilmeyecek' yönündeki YÖK Genel Kurulu kararı garip bir tartışmaya yol açtı. Başbakanlık Kontenjanı'ndan YÖK üyesi olan Prof. Yekta Saraç ortada bir karar olmadığını duyururken, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç "Bu karar alındı" diyor.

YÖK Genel Kurulu geçen cuma yaptığı toplantının ardından imam-hatiplilerin ve diğer meslek liseli öğrencilerin açıköğretim lisesine geçip açıköğretim öğrencisi olarak ÖSS sınavın başvurmasının kabul edilmeyeceğini duyurdu. Karar ilan için ÖSYM'ye gönderildi.

Radikal, geçen pazar günü söz konusu kararın 18'e karşı iki oyla kabul edildiğini haber yapmış, Başbakanlık Kontenjanı'ndan YÖK üyesi olan Ö. Faruk Baturel, Yekta Saraç ve Emin Kuz'un YÖK kararına muhalefet etmediğini yazmıştı. Saraç dün gazetemize gönderdiği açıklamada, "YÖK Genel Kurul Toplantısı'nda dile getirdiğim düşüncelerim, gerekse bu konu ile ilgili görüşlerim bu haberde ifade edilenlerin aksi istikametindedir" ifadesini kullandı. Saraç, sorularımızı yanıtlarken de Genel Kurul toplantısında itiraz etmesini gerektirecek bir karar olmadığını, bu nedenle herhangi bir muhalefet şerhi koymadığını söyledi. Saraç, "Toplantının sonlarına doğru, 'Böyle bir karar verilecekse altına muhalefet şerhi koyalım' dedik. Onlar da bize açık liseye yönelik kararın ertelendiğini söylediler" diye konuştu.

YÖK Başkanı Teziç ise, Radikal'e şu açıklamayı yaptı: "Kurul kararımız vardır. Karara iki üye de sözlü muhalefet şerhi koydu. Bu karardan sonra, bugün (dün) ÖSYM Başkanı ile Milli Eiğitim arasında öğrencilerin mağdur edilmemesi konusunda görüşmeler oldu."

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber