20 bin liseliye müjde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2006 09:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM, üniversite sınavlarına girememe durumunda kalan binlerce meslek liseliye çağrı yaptı: Bize başvurup değişiklik isterlerse işlem yapabiliriz.

Üniversite sınavlarına genel lise katsayısıyla girmelerine ilişkin düzenleme yargıdan dönünce düşük katsayıyla bile sınavlara girememe durumunda kalan binlerce meslek liseliye Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden (ÖSYM) çağrı geldi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, bu durumdaki öğrenciler için "Bize başvurup değişiklik isterlerse bir işlem yapabiliriz" açıklamasını yaptı.

İmam hatiplileri de kapsayan meslek lisesi öğrencilerinin ÖSS'de karşılaştıkları düşük katsayı engelini aşabilmeleri amacıyla değiştirilen AÖL Yönetmeliği karmaşa yarattı. Danıştay'ın yürürlüğünü durdurduğu değişiklikle ilgili olarak YÖK, "İHL ve meslek lisesi ara sınıfından ve bir yükseköğretim kurumundan ayrılarak AÖL'ye geçenlerin ÖSS başvurularının kabul edilmeyeceğini ve bu durumdakilerin ÖSS'ye giremeyeceklerini" açıkladı.

20 bin mağdur var

Karardan en çok İHL ve meslek lisesi ara sınıfından ayrılarak AÖL'ye geçen 17 bin öğrenci etkilendi. MEB yetkilileri, AÖL'ye 3 bin kişinin kayıt yaptırdığını belirtirken, YÖK'ün toplam 20 bin civarında öğrenciyi mağdur ettiğini savundular.

Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM yetkilileri, dün bir araya gelerek mağdur öğrencilerin durumunu görüştüler. Bakanlığın "ara sınıftan AÖL'ye geçerek form dolduranların başvurularını, daha önce okudukları meslek liseleri üzerinden yapılmış gibi kabul ederek işlemleri düzeltelim" önerisine sıcak bakan ÖSYM de dün akşam açıklama yaptı.
Yarımağan, "AÖL'den ÖSS'ye başvuran adayların eski AÖL Yönetmeliği'ne göre mi yoksa yeni yönetmeliğe göre mi başvurduklarını tespit etme imkânı olmadığını" bildirdi. Bu durumdaki adayların ancak ÖSYM'ye başvurup değişiklik isterlerse bu taleplerinin yerine getirilebileceğini vurgulayan Yarımağan, "YÖK'ün bu kararına rağmen beyanda bulunmayan sonucuna katlanır" dedi.

ÖSYM: İlanla duyuracağız

Yarımağan, YÖK'ün geçen hafta açıkladığı konuya ilişkin kararı çerçevesinde adayların yapması gereken işlemlerin yer alacağı bir ilan hazırlığında olduklarını, yakında bu ilanı vereceklerini ifade etti. ÖSS ücretini 10 Mart'a kadar yatırarak randevu alan adayların başvuru işlemleri bugün mesai saati bitimine kadar tamamlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber