Sözleşmeli öğreticilere ne kadar ücret ödendi?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2006 11:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sınıf öğretmenliği yapan öğreticilere, 2005-2006 eğitim ve öğretim yılının ilk yarısında 1.166 YTL, ikinci yarıda ise 1.236 YTL ücret ödendi.

Branş öğretmeni öğreticilere ise ilk yarıda 932.8 YTL, ikinci yarıda da 988.8 YTL ücret verildi.

CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı'nın soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2005-2006 eğitim ve öğretim yılında, bazı alanlarda kadrolu öğretmenlerce ihtiyaç karşılanamadığı için geçici personel konumunda 20 bin öğretici çalıştırıldığını ifade etti.

Bu öğreticilere, eğitim ve öğretim yılının ilk yarısı için günlük brüt 58.30 YTL, ikinci yarı yıl için ise günlük 61.80 YTL ücret ödendiğini belirten Çelik, sınıf öğretmenliği yapan öğreticilere ilk yarıda 1.166 YTL, ikinci yarıda 1.236 YTL, branş öğretmeni öğreticilere birinci yarı yılda 932.8 YTL, ikinci yarı yılda ise 988.8 YTL ücret ödendiğini bildirdi.

Çelik, 2005-2006 eğitim ve öğretim yılında, sadece ilköğretim okullarında bilgisayar programlarında değişiklik yapılması nedeniyle ders saatlerinde düşüş yaşandığını ve öğretici ücretlerinin azaldığını kaydetti.

Bu öğreticilerin ücretlerinde düşüş yaşanmaması için, haftada azami girebilecekleri ders saatini aşmamak şartıyla, emsali öğretmenin aylık karşılığında okutmakla yükümlü olduğu dersler ile diğer alan derslerine de girebileceklerinin valiliklere bildirildiğini ifade eden Çelik, bu düzenlemeyle sözleşmeli öğreticilerin ücretlerindeki düşüşlerin engellendiğini belirtti.

DERS ÜCRETİ ARTIRILDI

Bakan Çelik, geçici öğretici çalıştırılması yerine, sözleşmeli öğretmen istihdam edilmesine yönelik hazırlanan kanun teklifinin Başbakanlık'a gönderildiğini kaydederek, "Bu kapsamda istihdam edilecek öğretmenler, diğer kamu kurumlarında çalışan personelin haklarına sahip olacaklardır" dedi.

Değişik Adlar Altında İlave Ödemesi Bulunmayan Memurlara ve Sözleşmeli Personele Ek Ödeme Yapılması ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nda öğretmenlerin ek ders ücreti saatinin 3.66 YTL'den 5.04 YTL'ye yükseltilmesinin öngörüldüğünü bildiren Çelik, bu artışın, geçici öğreticilerin alanları dışında girdikleri ek derslerin ücretinin ödenmesinde de aynı şekilde uygulanacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber