LES'e başvuru süresi bugün sona eriyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2006 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerde lisansüstü eğitim görmek isteyenlerin katılabileceği 2006 Mayıs Dönemi Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na (LES) 6 Mart'ta başlayan başvuru süresi, BUGÜN mesai saati bitiminde sona eriyor.

LES'e, en az lisans diplomasına sahip olanlar ile sınavın yapıldığı tarihten itibaren bir yıl içinde bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar girebilecek. Yabancı uyruklu öğrenciler de bu sınava katılabilecek.

Sınava başvuru işlemleri, üniversite rektörlüklerinde yürütülecek. Sınava girmek isteyen adaylardan bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar kendi üniversitelerinden, mezun adaylar ise istedikleri herhangi bir üniversiteden başvuru evrakını 4 YTL karşılığında temin edebilecek. Adaylar ayrıca, bankaya 45 YTL sınav ücreti yatıracak.

Adaylar, kurallara uygun olarak doldurdukları başvurma belgelerini, sınav ücretini yatırdıklarını gösteren banka dekontuyla birlikte en geç yarın mesai saati bitimine kadar, mezun olabilecek durumda bulunanlar kendi üniversitelerine, mezun olanlar ise istedikleri üniversiteye onaylatarak teslim edecek.

LES, ÖSYM tarafından 21 Mayıs 2006 tarihinde, üniversite rektörlüklerinin bulunduğu Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Niğde, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Van ve Zonguldak illeri ile Lefkoşa'da yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber