Mahkumların yaptığı el sanatı ürünler görücüye çıktı

Bilecik M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan mahkumların yaptığı el emeği, göz nuru el sanatı ürünler açılan sergide görücüye çıktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2013 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilecik M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan mahkumların yaptığı el emeği, göz nuru el sanatı ürünler açılan sergide görücüye çıktı.

Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Galeri Salonu'nda gerçekleşen sergi hakkında bilgi veren kurum öğretmeni Ramazan Tomatır, yapılan ürünlerin satışa sunulduğunu ve gelirin mahkumlara geri döndüğünü belirtti. Tomatır, "Bilecik M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumumuzda, Açık Ceza İnfaz Kurumumuzda 2012-2013 eğitim öğretim döneminde toplam 9 dönem olarak mesleki kurs açılmıştır. Açılan mesleki kurs ürünleri sergimizde sergilenmektedir. Toplam 154 adet hükümlü ve tutuklu katılmıştır. Bunların 57 adedi başarı belgesi almaya hak kazanmıştır. Sergimizdeki ürünler Alüminyum Folyo Kabartma Kursu, Mobilya Dekorasyon Kursu, Bayan El İşleri Kursu ve Hobi Atölyesi Kursu'ndan ibarettir. Sergimizde aynı zamanda satış işlemleri gerçekleşmektedir. Yapılan satış işlemleri hükümlü tutukluların şahsi hesaplarına yatırılmakta ve kendilerine geri dönüşü sağlanmaktadır. Bu perspektifte hükümlülerin sosyal yaşama ve dışarıdaki yaşama sağlıklı, bireyselliklerini kazanmış bireyler olarak kazandırılmaları amaçlanmaktadır" dedi.

Serginin açılışına, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Baro Başkanı Halime Aynur ve çok sayıda davetli katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber