Tarım Bakanlığında bayan WC krizi

Haber Giriş : 19 Mart 2006 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Müsteşarlık katındaki bayanlar tuvaletinin kapatılarak erkeklere tahsis edilmesi tepkiye yol açtı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ilginç bir uygulamanın altına imza attı. Bakanlıktaki kadınlar tuvaleti, ?gerekçesiz? iptal edilerek erkeklerin hizmetine verildi. Ankara Lodumlu Yolu üzerindeki Bakanlık binasının Müsteşarlık katında, bayan ve erkekler için ayrılan tuvaletlerden kadınlar bölümü iptal edilerek erkeklere verildi. Müsteşar Yardımcıları Vedat Mirmahmutoğlu, Nihat Pakdil, Ramazan Kadak ve Nebi Çelik'in görev yaptığı makam katında sekreterlerle birlikte yaklaşık 10 bayan personel görev yapıyor.

?DİĞER KATLARA GİDİN?

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Başkanı Metin Çetin tarafından kadınlar tuvaleti ?gerekçesiz? olarak iptal edildi. Kat içerisinde daha önce yan yana olan kadın ve erkek tuvaletinin tamamı sadece erkeklerin kullanımına tahsis edildi. Katta çalışan bayan personele ise diğer katlardaki tuvaletleri kullanmaları talimatı verildi.

Uygulamanın Kadınlar Haftası'nda gerçekleşmesi ise bayan personeli üzdü. Bakanlık çalışanları bir yandan hükümetin pozitif ayrımcılık için çalışma başlatırken, diğer yandan Ankara'nın göbeğinde kadınlara yönelik negatif ayrımcılık yapmasından dolayı duydukları rahatsızlığı dile getirdi. İlginç uygulama için Çetin'e kimin talimat verdiği ise bilinmiyor.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber