Polislerin silah eğitimi 'ihaleye' takıldı

Polislerin her yıl iki kez yapmak zorunda olduğu zorunlu atış eğitimi, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ihaleyle aldığı fişekler yetişmediği için güz döneminde yapılamadı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Ekim 2013 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polislerin silah eğitimi 'ihaleye' takıldı

SERTAÇ KOÇ Ankara

Emniyet personelinin, her yıl zorunlu olarak güz ve yaz olarak iki dönem halinde gerçekleştirdiği Kadro Silah Atış Eğitimi'nin, güz ayağı bu yıl "fişek ihalesine" takıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün (EGM), bu eğitimlerde kullanılan fişeklerin temin edilmesi için 17 Nisan 2013'te yaptığı ihaleye göre, mühimmatın 2014 Şubat-Mart döneminde teslim edilecek olması nedeniyle eğitimin yapılamadığı ortaya çıktı.

Milliyet'in aldığı bilgiye göre, yönetmelik gereğince, tüm emniyet personelinin zorunlu olarak yapması gereken Kadro Silah Atış Eğitimi'nin güz dönemi atışları "mühimmat sıkıntısı" nedeniyle yapılamayacak.

Vakit geçti

Emniyet Genel Müdürlüğü, Kadro Silah Atış Eğitimlerinde kullanılacak fişeklerin temin edilmesi için 17 Nisan 2013'te ihale yaptı. Bu ihaleye göre, atış eğitiminde kullanılacak fişekler emniyete 2014 Şubat-Mart döneminde teslim edilecek. Bu durum, atış eğitiminin Eylül, Ekim, Kasım aylarını kapsayan güz döneminin gerçekleştirilmesini engelledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, güz atış eğitiminin ihaleden kaynaklanan eksiklik nedeniyle gerçekleştirilemeyeceğini tüm birimlerine gönderdiği yazıyla duyurdu. Buna göre, 2013 Güz döneminde yapılması gereken silah atış eğitimlerinin 2014 Şubat-Mart dönemine kadar yapılamayacağı bildirildi.

Soruşturma açılıyor

Yönetmeliğe göre, emniyet personeli yılda iki kez Mart, Nisan, Mayıs aylarını kapsayan Yaz ve Eylül, Ekim, Kasım aylarını kapsayan güz dönemi olmak üzere yılda iki kez zorunlu silah atış eğitimi yapıyor. Bu eğitimlere katılan her personel en az 50 mermi kullanıyor. Poligonlara giden personele eğitimde kullanacağı mermiler burada veriliyor. Zorunlu olan bu eğitimlere mazereti olmaksızın katılmayan personel hakkında soruşturma açılıyor.

Güz döneminde mühimmat sıkıntısı nedeniyle yapılmayacak olan atış eğitimlerini istenirse personel kendi mermileri ile yapabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber