Tarihi Ardahan köprüsü restore edilerek turizme kazandırılacak

Ardahan Belediyesinin projelerinden olan tarihi Ardahan Köprüsünün 2,5 yıl süren Restorasyon Projesi tamamlanarak yatırım programına alındı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2013 22:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tarihi Ardahan köprüsü restore edilerek turizme kazandırılacak

Ardahan Belediyesinin projelerinden olan tarihi Ardahan Köprüsünün 2,5 yıl süren Restorasyon Projesi tamamlanarak yatırım programına alındı.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy yaptığı açıklamada , ihale sürecine giren Ardahan tarihi köprüsünün üzerinden geçen su ve kanalizasyon borularının nehir altından geçirildikten sonra restore edilerek turizme kazandırılacağını bildirdi.

Köksoy, "Kent merkezinde Kura Nehri üzerinde yer alan 3 ayaklı ve çelik metal yapıya sahip köprünün restorasyonu için gerekli ön çalışmaların tamamladık. Bu çalışmaları karayolları ile birlikte yürütüyoruz. 2014 yılında bitirmeyi hedeflediğimiz köprüde, yaya yolu ile ışıklandırılması yapılarak, tarihi altyapısına uygun bir şekilde ahşap olarak yapılacak." dedi.

Köksoy ayrıca, restorasyon çalışmalarıyla tarihi köprünün altından geçerek Gürcistan, Azerbaycan oradan da Hazar Denizi'ne dökülen Kura Nehri'ne de ayrı bir güzellik katılacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber