MHP Söke ilçe teşkilatı kapandı

MHP Genel Merkezi, yeni bir atama yapılıncaya kadar MHP Söke İlçe Teşkilatı'nı kapattı. MHP İlçe Başkanı Metin Mutafoğlu, gözyaşları içinde teşkilatın kapatıldığını duyurdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2013 20:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP Söke ilçe teşkilatı kapandı

MHP Genel Merkezi, yeni bir atama yapılıncaya kadar MHP Söke İlçe Teşkilatı'nı kapattı. MHP Aydın İl Başkanlığı tarafından tebliğ edilen yazıda; "Parti tüzüğümüzün 52 ve 54. Maddelerine tanıdığı Yetkiye istinaden; Aydın İli Söke İlçe Teşkilatı, MYK'nın verdiği yetkiye dayanarak Başkanlık Divanı tarafından tüzüğümüzün 34. Maddesine göre yeni teşkilatı kuruluncaya kadar kapatılmıştır" ifadelerine yer verildi. Yazı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şafkat Çetin imzası taşıyor.

Söke ilçe teşkilatının kapatılması üzerine bir açıklama yapan MHP Söke İlçe Başkanı Metin Mutafoğlu, konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olmadı. Aldıkları haberin kendisini derinden üzdüğünü kaydeden Mutafoğlu, "MHP Söke İlçe Yönetimi seçimle göreve gelmiştir. Onun için bizimde yasal haklarımız var. Bu hakkımızı yeri geldiğinde kullanacağız. Parti teşkilatının kapatılması ile ilgili genel merkezden il ve ilçe teşkilatına yazı gönderilmiştir. Bu MHP'yi Söke'de bitirme hareketidir. MHP Söke'de kendi ayaklarına sıkmıştır. Üzüntülerimi ifade etmek istiyorum. Biz bu durumun böyle olmamasını arzu ederdik. Aradaki konuları medeni bir şekilde uzlaşarak, konuşarak halletmek için il başkanımız ve milletvekilimizi defalarca uyardık. 'Anket yapalım' dediler kabul ettik. 'Temayül yoklaması yapalım' dediler, onu da kabul ettik. 'Çıkan neticeye razıyız' dedik. Ama sağ olsunlar kimse bu tekliflerimizi kabul etmediler. Bu partide bunca insanın emeği var. Bizim yıllarımız var. Bu durumu hak etmedik" dedi.

MHP İlçe Başkanı Metin Mutafoğlu'nun açıklamasının ardından toplantıya katılan ilçe yönetim kurulu üyeleri de, alınan karara tepkilerini dile getirirlerken; bazı yönetim kurulu üyelerinin gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

"ADAY ADAYLARI ARASINDA HAKEMLİK YAPAMADILAR"

MHP Söke İlçe Teşkilatı'nın kapatıldığını doğrulayan MHP İl Başkanı Fevzi Köse de, "Söke ilçe yönetim kurulu üyelerimizin, 2014 yerel seçimleri öncesinde aday adayları arasında hakemlik görevini iyi bir şekilde yerine getirememesi üzerine Genel Merkezimiz böyle bir karar aldı. Parti tüzüğümüzün 52 ve 54. Maddelerine tanıdığı Yetkiye istinaden Söke İlçe Teşkilatımız, MYK'nın verdiği yetkiye dayanarak Başkanlık Divanı tarafından tüzüğümüzün 34. Maddesine göre yeni teşkilatı kuruluncaya kadar kapatılmıştır. Yeni teşkilatın kurulması için Genel Merkezimiz tarafından atama yapılacak" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber