210 kişilik kadro için, 10 bin başvuru

Haber Giriş : 24 Mart 2006 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜPRAŞ'ın İzmit ve İzmir Aliağa Rafinerileri'nde çalıştırılmak üzere alacağı toplam 210 kişilik işçi kadrosu için 10 bine yakın başvuru oldu Tüpraş İnsan Kaynakları, aranan koşullara uygun olanları belirleyecek ve bir dizi testin ardından mülakatı da başarıyla geçen 210 kişi işbaşı yapacak.

Tüpraş'ın İzmit Rafinerisi için 80, Aliağa Rafinerisi için de 130 kişilik yeni kadro açıldı. Yapılan duyuru üzerine işsiz gençler İzmit'te Tüpraş Genel Müdürlüğü'ne, İzmir Aliağa'da da Rafineri Müdürlüğü idari binalarına önüne akın etti. Dün başvuru için son gün olması nedeniyle, Tüpraş'ın İzmit ve Aliağa Rafinerilerinde işsizler ordusu uzun kuyruklar oluşturdu. Verilen bilgiye göre İzmit'te 80 kişilik kadro için 5 bin 270 kişi başvuruda bulundu. Aliağa'da ise başvuru sayısı 4 bini aştı.

Tüpraş yetkilileri, adayların müracatlarının değerlendirilerek aranan koşullara uymayanların eleneceğini, müracaatı kabul edilenlerin ise genel kültür ve zihinsel becerileri ile kişilik özelliklerinin belirleneceği testten geçirileceğini, bunu da başarıyla geçenlerin yüz yüze mülakata çağrılacağını belirtti. Mülakattan da başarıyla çıkan 210 kişi İzmit ve Aliağa Rafinerilerinde işbaşı yapacak.

İş başvurusu yapan gençler, çok sayıda işsizin form doldurması nedeniyle şanslarının azaldığını belirterek, "Bir umut başvurumuzu yaptık. Dileriz şans bize güler" diye konuştu.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber