TBMM, Onur Ödülü'ne layık aday bulamadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2006 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Kültür Sanat Yayın Kurulu, ilki geçen yıl Prof. Dr. Gazi Yaşargil'e verilen TBMM Milli Egemenlik Onur Ödülü için bu yıl "belirtilen nitelikleri taşıyan aday" bulamadı.

TBMM Başkanvekili ve Kültür Sanat Yayın Kurulu Başkanı Nevzat Pakdil düzenlediği basın toplatısında, 85. Yıl kutlama etkinlikleri kapsamında, ilki Prof. Dr. Gazi Yaşargil'e verilen TBMM Milli Egemenlik Onur Ödülü'nün halktan büyük ilgi gördüğünü, kurula ulaşan yüzlerce başvurunun halkın verdiğei önemi gösterdiğine işaret etti.

Değerlendirmeleri sırasında bu yıl TBMM Milli Egemenlik Onur Ödülü'ne aday gösterilenlerin büyük çoğunluğunun "Üstün Hizmet Ödülü" kriterlerine daha yakın olduğunu belirlediklerini anlatan Pakdil, Milli Egemenlik Onur Ödülü'nü her yıl vermek gibi zorunluluk bulunmadığını kaydetti. Ödül yönetmeliğinde "belirtilen nitelikleri taşıyan aday bulunmadığı yıllarda ödül verilmez" hükmünün yer aldığına işaret eden Pakdil, yaptıkları incelemeler sonucunda bu yıl milli Egemenlik Onur Ödülü için Başkanlık makamına aday bildirmeme kararı aldıklarını bildirdi.

Pakdil, Üstün Hizmet Ödülü adaylarına ilişkin değerlendirmelerinin halen devam ettiğini ifade ederken, bu yıl da Milli Egemenlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde 19 Nisan'da "Üstün Hizmet Ödülü" ödül töreninin düzenleneceğini belirtti. Pakdil, yönemelik gereği gizli tutulan adayların, Başkanlık Divanı kararını takiben kamuoyuna duyurulacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber