SGŞD Görevde Yükselme Yönetmeliğine dava açtı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Ekim 2013 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SGŞD Görevde Yükselme Yönetmeliğine dava açtı

Sosyal Güvenlik Şefleri Derneği tarafından yapılan açıklama:

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik 31/08/2013 tarihli ve 28751 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Söz konusu yönetmelikle getirilen yeni görevde yükselme sistemine göre;

Kurumsal yazılı sınav, mülakat, müdür kadroları için şef v.b. kadrolarda bulunma zorunluluğunun kurumların inisiyatifine bırakılması, tek objektif kriter olan 'değerlendirme formu'nun kaldırılması v.s. hükümleri; görevde yükselme sistemini objektiflik ve fırsat eşitliğinden uzaklaştırarak, kayırmacılığa ve her türlü müdahaleye açık hale getiren bir sisteme dönüştürmüştür.

Baştan beri görevde yükselme sisteminin liyakat, kariyer ve fırsat eşitliğine dayandırılması savını benimseyen ve yönetmelik taslak halindeyken de ilgili kurumlara olası risklerle ilgili uyarılarda bulunan derneğimizin, üyelerimizin haklarını korumak amacıyla bu konuda hukuki mücadelesini başlatması kaçınılmaz hale gelmiştir.

Danıştay 2.Dairesi nezdinde görülecek davada, genel yönetmeliğin aşağıdaki maddelerine itiraz edilmiştir.

1- 2 nci maddesinin tamamı (Tanımlar, görevde yükselme eğitiminin kaldırılması, değerlendirme formu bağlantısı olduğu için)

- 2- 3 üncü maddesinin tamamı (Müdür kadroları için alt görevlerde (şef olma mecburiyeti) bulunma ve süre şartının kurumların inisiyatifine bırakılması.

3- 4 üncü maddesinin tamamı (Kurumsal yazılı sınav ve sözlü 'mülakat' sınav)

4- 5, 6 ve 7 nci maddelerinin tamamı (Görevde yükselme eğitiminin kaldırılması, değerlendirme formu bağlantısı olduğu için)

5- 8 inci maddesinin tamamı (Kurumsal yazılı sınav)

6- 9 uncu maddesinin tamamı (Sözlü 'mülakat' sınav)

7- 16 ncı maddesinin tamamı (Değerlendirme formunun kaldırılması)

Ayrıca, Kurum Yönetmeliği çıksa bile bu yönetmelik aleyhine de hukuki süreç başlatılacaktır.

Önceki açtığımız her iki dava da devam etmekte olup, neticelenmesi halinde bilgilendirme yapılacaktır.

Açılan davanın liyakat, kariyer ve fırsat eşitliğine dayalı bir görevde yükselme sistemine vesile olmasını ümid ediyoruz...

Yönetim Kurulu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber