Mardinlilerden başörtülü vekillerine destek

Hac farizasını yerine getiren AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey'in de meclise başörtüsüyle gireceğini açıklaması üzerine, hemşehrilerinden destek geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2013 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mardinlilerden başörtülü vekillerine destek

Mardinli vatandaşlardan Ahmet Demir, Şahkulubey'in böyle bir karar vermesinin kendilerini sevindirdiğini belirtti. Bütün Mardin halkı olarak vekillerini desteklediklerini belirten Demir, "Türkiye yıllardır bunun sıkıntısını çekiyor. Başörtüsü Allah'ın emridir. Siyasi bir simge değildir. İsteyen giyer, isteyen giymez. Biz dışarı çıkarken bayanları çeşitli kıyafetlerle görüyoruz. İnsan hür olmalıdır. İnancı gereği neyse onu yaşamalıdır. Mademki bu bayanlar Büyük Millet Meclisi'ne o şekilde girmek istiyorlar, girsinler. Diğer bayanlar da başka şekilde girmek istiyorlar onlar da girsinler. Yeter ki birbirimize saygılı olalım, Allah'ın emrini yerine getirelim. Allah'ın emri insanların emrinden daha önce gelir. Türkiye Büyük Millet Meclisi bu vekillerimizi böyle kabul ederse çok memnun oluruz. Bütün Mardin halkı olarak biz bunu destekliyoruz. Onun için bu kanunu çıkaranlara teşekkür ediyorum" dedi.

Selman Aslaniçier adlı vatandaş ise, "Meclis milletin temsil yeri demektir. Şahkulubey de bizim vekilimizdir. Onun başörtülü olarak meclise girmesi olumlu olacaktır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber