Maliye Bakanı: Vergi kaçıranlara duyurulur

Maliye Bakanı Şimşek soruları yanıtladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2013 22:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5. İzmir İktisat Kongresi

- Maliye Bakanı Şimşek soruları yanıtladı
- "Vergi kaçıranlara duyurulur. Göreceksiniz vergi kaçakçılığı ile mücadelede inanılmaz seviyelere çıkacağız"
- "Vergi oranlarını indirmemizi bekliyorsanız, beklemeyin, indirmeyeceğiz"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Vergi kaçıranlara duyurulur. Göreceksiniz vergi kaçakçılığı ile mücadelede inanılmaz seviyelere çıkacağız" dedi.

- Vergi kaçıranlara uyarı

Bakan Şimşek, vergi cennetlerinin tamamıyla ya müzakere içerisinde olduklarını ya da anlaşmaları tamamladıklarını kaydetti.

Özel sektör borçlarını da yakından takip ettiklerini ve Türkiye'de özel sektörün iç ve dış borçları toplamının milli gelire oranının yüzde 43 seviyesinde olduğunu belirten Şimşek, artık devletin birçok yatırımı özel sektör eliyle yaptığına işaret etti.

Vergi oranlarının üç-beş ürün hariç kesinlikle yüksek olmadığını ifade eden Şimşek, "Vergi oranlarını indirmemizi bekliyorsanız, beklemeyin, indirmeyeceğiz" dedi. Vergi denetim kapasitesini, insan kaynağı açısından ciddi şekilde artırdıklarını ve teknolojiyi de kullandıklarını belirten Şimşek, "Vergi kaçıranlara duyurulur. Göreceksiniz vergi kaçakçılığı ile mücadelede inanılmaz seviyelere çıkacağız" diye konuştu.

Bakan Şimşek, çözüm süreciyle savunma ve güvenlik harcamalarının azalacağını, askerliğin kısalmasının da bu yönde atılmış bir adım olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber