Çayırova yaya köprüsüyle ulaşım rahatladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Çayırova-Yenimahalle’de D-100 üzerine kurulan yaya köprüsü bölge insanının ulaşımını rahatlattı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2013 10:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Çayırova-Yenimahalle'de D-100 üzerine kurulan yaya köprüsü bölge insanının ulaşımını rahatlattı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Çayırova D-100 üzerine kurduğu modern yaya köprüsü vatandaşlardan övgü alıyor. Darıca ve Çayırova'yı birbirine bağlayan yaya köprüsü karşıdan karşıya geçişlerde vatandaşlar tarafından sıkça kullanılıyor. D-100 üzerinde Yenimahalle girişindeki taksi durağı ve akaryakıt istasyonu arasında uzanan eski köprünün yerini alan modern köprü 70 metre uzunluğa sahip. Çelik malzemeden yapılan yaya üst geçidinin ikişer inişli ve ikişer çıkışlı olmak üzere dört adet yürüyen merdiveni bulunuyor. Yaya köprüsünde iki adet yolcu asansörü yer alıyor.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada yaya köprüsünün daha verimli hizmet etmesi için yürüyen merdivenlerde bulunan acil durum düğmelerine gerekli haller dışında basılmaması, vatandaşların bu konuda duyarlı olmaları istendi. Acil durum düğmelerine basıldığında merdivenler durarak hizmet dışı kalıyor. Merdivenlerin tekrar açılması için özel anahtarıyla yeniden başlatılması gerekiyor. Bu sürede hizmet veremeyen yürüyen merdivenler özellikle yaşlı ve engelli vatandaşları mağdur ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber