Eğitimciler Romanya yolcusu

Düzce Milli Eğitim Müdürlüğünden 10 kişilik heyet Romanya’ya gidiyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2013 10:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eğitimciler Romanya yolcusu

Düzce Milli Eğitim Müdürlüğünden 10 kişilik heyet Romanya'ya gidiyor.

AB Projeleri kapsamında, Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Comenius Bölgesel ortaklıklar programı doğrultusunda yürütülmekte olan "Let's Share Our Problems" adlı proje ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünden iki şube müdürü ve bir Ar-Ge personeli, Mustafa Kemal Ortaokulu, İsmetpaşa Ortaokulu, Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nden bir yönetici ve bir rehber öğretmen ile Uzun Mustafa Ortaokulu'ndan bir İngilizce öğretmeni olmak üzere toplam 10 kişi 10-15 Kasım 2013 tarihleri arasında Romanya'nın İasi kentinde incelemelerde bulunacak.

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan "Let's Share Our Problems" Comenius Bölgesel ortaklıklar projesinin Bölgesel ortağı Romanya'nın İasi kentinden bir yerel eğitim otoritesi olup, projenin yerel ortakları ise, Düzce Mustafa Kemal Ortaokulu, Düzce İsmetpaşa Ortaokulu, Rehberlik ve Araştırma Merkezi ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi Özel Eğitim ve Rehberlik bölümünden oluşmaktadır. Projenin bütçesi 41 bin Avro. 2 yıl sürecek proje kapsamında Türkiye ve Romanya'ya karşılıklı 24 hareketlilik gerçekleştirilecektir.

Projenin Koordinatörü "Öğrencilerin günlük hayatlarının önemli bir kısmını geçirdikleri okul ortamlarında çocuk ve ergenlerin gereksinim duyduğu psiko-sosyal ve akademik desteğin eğitimciler tarafından sağlanması öğrencilerin sağlıklı gelişimleri ve gelecekleri için hayati bir önem arz etmektedir dedi. Projenin Türkiye ve Romanya ayaklarındaki bölgesel ortaklarımız sorumlu oldukları okullarda aynı problemlerle karşılaştıklarını tespit ettiler. Bu nedenle ortak bir girişimle, anne ve babasından ayrı yaşayan veya anne babası ayrılmış 11-14 yaş grubundaki öğrencilerin psikososyal ve akademik yönden daha iyi yardım alabilmeleri için okullarda görev yapan eğitim personeline konuyla ilgili eğitim desteği verilmesini hedefleyen bir proje hazırlamaya karar verdik. Proje kapsamında Romanya'nın İasi kentinde proje paydaşlarımızla birlikte incelemelerde bulunacağız. İki yıl sürecek olan Let's Share Our Problems Projemizin temel amacına uygun olarak, yurt dışındaki iyi uygulamaları paylaşarak, anne ve babasından ayrı yaşayan veya anne babası ayrılmış 11-14 yaş grubundaki öğrencilerimize psiko-sosyal ve akademik yönden daha fazla yardımcı alabilmek adına proje faaliyetlerini çok önemsiyoruz" dedi.

Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı'da "Bu güne kadar ilimize birçok proje kazandırdık. Bu proje faaliyetleri doğrultusunda bir çok eğitim personelimiz çeşitli ülkelerde eğitim adına incelemelerde bulunma, yurt dışındaki uygulamaları yerinde görme, bilgi, deneyim ve mesleki yeterliliklerini arttırma adına önemli kazanımlar elde ettiler. Romanya'ya gidecek olan arkadaşlarımızın da bu doğrultuda önemli kazanımlar elde edeceğine inanıyorum. Arkadaşlarımızın elde edecekleri bilgi ve tecrübe paylaşımlarının, hem bireysel gelişimlerine hem de kurumlarındaki eğitim faaliyetlerinin niteliğini arttırma adına önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Romanya'ya gidecek olan arkadaşlarımıza proje faaliyetlerinde başarılar diliyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber