29 Ekimde otobüslerde BEDEVA

Haber Giriş : 01 Nisan 2006 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel havayollarının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda ?bedava' uçma kararının ardından, otobüsçüler de aynı yönde karar aldı.

Özel havayolu şirketlerinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda ?bedava' uçma kararının ardından, otobüsçülerden büyük misilleme geldi. Otobüs firması sahipleri, adeta rest çekerek ?29 Ekim'de biz de bedavayız? dediler. Tüm Otobüsçüler ve İşletmeciler Federasyonu Başkanı Ahmet Yalamanoğlu, özel havayollarının attığı her adıma karşılık vereceklerini belirterek, ?Pazartesi günü olağan toplantı yapacağız. 29 Ekim'de özellikle askerlerimizi, polisimizi ve öğrencilerimizi bedava taşımayı düşünüyoruz. Toplantıda kapsam genişleyebilir? dedi.

Özel havayollarının kendileriyle haksız rekabet içinde olduğundan da yakınan Yalamanoğlu, bu şirketlerin yakıta ÖTV ödemediklerini kaydederek, şunları söyledi: ?Maliyetimizin yüzde 55'i vergiye gidiyor. Uçakların vergi maliyeti ise yüzde 20.?

HAVACILAR HAVASINI ALIR

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'la yaptıkları görüşmede, otobüs başına yasal yakıt kullandıktan sonra yüzde 50 ÖTV iadesi talebinde bulunduklarını vurgulayan Yalamanoğlu, ?Eğer bu indirimi kopartabilirsek fiyatlarımızı yüzde 40 düşürürüz. Havayolu şirketleriyle rekabet edebilecek duruma geliriz. Hatta havacıların havasını alırız? diye konuştu.

Bedava uçuş acentaları kitledi

Bu arada özel havayolu şirketlerinin 29 Ekim'de yapacakları seferlerin ?bedava' olması vatandaşları harekete geçirdi. Havayolu şirketlerinin acentalarına koşturan vatandaşlar 29 Ekim için rezarvasyon yaptırdı. TÖSHİD Başkanı ve Onur Air Genel Müdürü Şahabettin Bollukçu, henüz bedava uçuşun proje aşamasında olduğunu vurgulayarak, ?Konuyu arkadaşlarımızla paylaşacağız. Uçuşlar nerde başlayacak hangi güzergaha olacak bunlar ortaya çıkmadı. Projeyi detaylandırdıktan sonra vatandaşlarımıza açıklayacağız? dedi.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber