Fatih Belediyesi'nde görevli 7 zabıta onur savaşı veriyor

Haber Giriş : 02 Nisan 2006 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekli olmadıkları için sürgüne gönderildiklerini iddia eden zabıtalar, haklarını aramak için İdare Mahkemesi'ne başvurmaya hazırlanıyor.

Cumali K., Nurettin B., Erkan A., Kadir B., Nazım D., Ayhan H. ve Veli K., 10 ay önce rotasyon değişikliği adı altında, Vatan Caddesi Horhor'daki parka, seyyarları temizlemek için gönderildiler. Aralarında, Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen seminerde teşekkür plaketi alan zabıta komiseri ve yardımcılarının da bulunduğu 7 zabıta, geçen kışı bu parkta geçirdi. Rotasyon denildiği halde 10 aydır yerleri değiştirilmeyen 7 arkadaş, hiç seyyar olmadığı halde asker gibi parka gidip nöbet tuttu. Çevre esnafı, ilk başta 7 zabıtanın niye sabahtan akşama kadar parkta beklediğini anlamadı. Ama zamanla zabıtalarla arkadaş olan ve kışın karın altında beklemelerine dayanamayan esnaf misafir etti.

SEYYAR SATICILARLA ARKADAŞ

Diğer zabıtalarla eşit hakka sahip olmayı uman 7 zabıtadan 5'inin yeri tekrar değiştirildi. Ama bu kez daha kötüsü oldu. Arkadaşlardan ikisi, Muratpaşa Camii'nin yanına, birisi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi önüne, birisi de Topkapı Suriçi'ne gönderildi. İki arkadaş ise parktaki nöbet yerinde kaldı. Ancak her gün hastaneye gelmek zorunda kalan zabıta Nazım D. ile Suriçi'ndeki Ayhan H., bu kez müdahale etmeleri gereken seyyarlarla arkadaş oldu.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber