Üniversite öğrencileri YÖK'ü protesto etti

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri YÖK’ün kuruluşunun 32. Yılı dolayısıyla bir basın açıklaması yaparak YÖK’e karşı tepkilerini dile getirdiler.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2013 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversite öğrencileri YÖK'ü protesto etti

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri YÖK'ün kuruluşunun 32. Yılı dolayısıyla bir basın açıklaması yaparak YÖK'e karşı tepkilerini dile getirdiler. Üniversite alt girişinden ana girişe kadar ellerinde pankart ve dövizlerle yürüdüler.

YÖK'ün özgürlüklerini kısıtladığını savunan öğrenciler burada bir basın açıklaması yaptı. Üniversteli öğrenciler adına basın açıklamasında konuşan Fatoş Yiğit, "Öğrenciler ve bilim insanları üzerinde otorite anlayışı ek başına polisler üzerinden sağlanmamakta bunların dışında ÖGB'ler, üniversite kapılarına yerleştirilen turnikeler, koridorlara ve sınıflara yerleştirilen kameralar ile üniversitelerdeki öğrenci ve akademisyenler baskı altında tutulmaya çalışılmaktadır. Biz öğrenciler olarak bilimsel eğitim anlayışı yerine, bilimsel düşünen, üreten gençlerin yetiştirildiği üniversiteler istiyoruz. Halk için bilim, halk için eğitim vurgusu yaparak eğitimdeki fırsat eşitliğinin sağlanmasını istiyoruz. Ezilen ulusların ve azınlıkların anadillerinde eğitim görmelerini istiyoruz. Üniversitelerin bizlere, sahiplerine bırakılmasını, polisin ÖGB'nin üniversiteden çıkmasını istiyoruz. Cinsiyetçi ayrımın yapılmamasını istiyoruz" dedi.

Slogan atan öğrenciler basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber