20 kişilik Büyükelçiler kararnamesi hazırlanıyor

Haber Giriş : 03 Nisan 2006 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri Bakanlığı'nı yeni büyükelçiler tayin kararnamesi heyecan sardı. Teknik çalışmalarına başlanan ve 20 ismi içermesi beklenen yeni tayin kararnamesiyle Türkiye'nin ilk sivil Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Büyükelçi Yiğit Alpogan, yıl sonunda Londra'ya atanması bekleniyor.

SEZER'İN DANIŞMANI DA

Edinilen bilgiye göre iki yıldır MGK Genel Sekreterliği'ni yürüten Alpogan'ın, merkeze dönecek olan Londra Büyükelçisi Akın Alptuna'nın yerine İngiltere'ye gitmesi konuşuluyor. 61 yaşına basan Alpogan'ın bu yıl içinde yurtdışına tayininin çıkmaması durumunda, yaş haddi nedeniyle bir kez daha büyükelçi olarak atanması mümkün görülmüyor.

Bu yıl yurtdışı görevine gidecek bir diğer önemli isim ise, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in özel kalem müdürü ve dış politika başdanışmanı Sermet Atacanlı. Atacanlı'nın Avrupa'da önemli bir merkeze gönderilmesi bekleniyor. Dışişleri Müsteşarı Ali Tuygan için Lizbon veya Madrid, Moskova'dan dönecek olan Büyükelçi Kurtuluş Taşkent'in yerine personelden sorumlu müsteşar yardımcısı Ahmet Erozan gidecek.

TAN DA GİDİYOR

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan'ın Tel Aviv'i giderken, NATO Daimi Temsilciliği için Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Hüseyin Diriöz ile Hartum Büyükelçisi Fatih Ceylan'ın ismi geçiyor.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber