Bu ilde polisin çalışma saatleri değişti

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü, personelin çalışma koşullarını iyileştirip moral ve motivasyonlarını arttırmak amacı ile vardiyalı çalışma sürelerinde yeni bir düzenlemeye gitti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2013 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bu ilde polisin çalışma saatleri değişti

Yapılan açıklamaya göre, Valilik konutu, Adliye binası ve lojmanları, Emniyet Müdürlüğü hizmet binaları, merkez ilçe kaymakamlık binaları, siyasi parti binaları gibi il genelinde önem arz eden kurumların güvenliğinden sorumlu Emniyet Müdürlüğü Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüğü personelinin ağırlıklı olarak 12/24 olan üç vardiyalı çalışma sistemi personel takviyesi ile 8/24 yani dört vardiyalı yapıldı. Oldukça zor bir çalışma sistemi olan 12/24 vardiyasının, personelin sağlığı, moral motivasyonu ve işin verimliliğinde olumsuz etkileri olduğu, depresyona sebep olduğunu bilimsel verilerle kanıtlandığı belirtilen açıklamada "Yapılan yeni düzenlemelerle personel 12 saat değil sekiz saat çalışıp evine giderek istirahatini yapacak, eşine, çocuklarına vakit ayırabilecek, sosyal hayatını daha geniş, rahat yaşayacaktır. Bu durum iş verimini ve hizmet kalitesini de arttıracaktır. Eskiden gerek Emniyet Müdürlüğü personeli ve aileleri, gerekse halkımız nezdinde sürekli nöbet tutulan ve kurumlara her giren çıkana kimlik sormak zorunda olunması sebebiyle vasat ve sıkıntılı, tercih edilmeyen, bir şube görüntüsü veren Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüğü alınan duyumlara göre bu değişikliklerle diğer birçok şubemize oranla tercih edilen cazip bir şube durumuna gelmiştir. Yine Hassas Bölgelere Koruma Şubesiyle birlikte Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü ve tüm Polis Merkezleri 8/24 esasına göre çalışmaya başlamıştır" diye belirtildi.

İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahın'in göreve gelmesinden sonra personelin çalışma şartlarının düzeltilmesine devam edildiği belirtilen açıklamada "Personelin çalışma saatlerinin düzeltilmesinin personelin üzerinde psikolojik olumlu etkilerinin olmasıyla birlikte tüm birimlerin verimliliği de artmış durumdadır" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber