Osmanlı'nın mezar taşları ilgi bekliyor

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde 2. Murat tarafından yapılan Muradiye Camii 570 yıldır hizmet veriyor.570 yıllık tarihi caminin avlusunda bulunan mezarlığın içindeki mezar taşları ise ilgi bekliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2013 23:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Osmanlı'nın mezar taşları ilgi bekliyor

Dönemin ünlü kişilerine ve bürokratlarına ait mezar taşları adeta kaderine terk edilmiş vaziyette. Kırılan ve topraktan çıkarılan mezar taşları çalınmasın diye mezarlığın bir yerine toplanarak üzerleri ağaç dallarıyla kapatıldı. Mezarlığın içerisinde alkol şişelerinin bulunması vatandaşın tepkisine neden oldu. Uzunköprülü vatandaşlar mezar taşlarının biran önce koruma altına alınması gerektiğini söylüyor.

"DALLARLA KORUNUYOR"

Muradiye Camii mezarlığında bulunan mezar taşlarının mezarlıkta bulunan boş alana gelişi güzel konulduğunu bazı taşların da mezarlığın köşesine yerleştirildiğini belirten AK Parti Uzunköprü Gençlik Kolları Başkanı Doğan Kına, "Mezarlıkta bulunan ve ağaç dallarıyla gizlenip korunan mezar taşlarını iki kişi rahatlıkla kaldırıp taşıyabilir. Belki de bazıları götürülmüştür. Osmanlı mezarlıklarından biri olan ve atalarımızın bulunduğu mezarlığın içerisinde alkol şişeleri bulunuyor. Mezarlıkta bulunan mezar taşları ağaçlardan görünmüyor. Yetkililerin mezar taşlarına sahip çıkmasını bekliyoruz. Bu manzara bizleri üzüyor"dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber