Çarşamba yeni yollarla gelişiyor

Samsun-Çarşamba Demiryolu’nun şehir içinde kalan ve atıl durumda olan yaklaşık 3 kilometrelik bölümünün kaldırılmasının ardından Çarşamba Belediyesi yol yapım çalışmalarına başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2013 22:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çarşamba yeni yollarla gelişiyor

Samsun-Çarşamba Demiryolu'nun şehir içinde kalan ve atıl durumda olan yaklaşık 3 kilometrelik bölümünün kaldırılmasının ardından Çarşamba Belediyesi yol yapım çalışmalarına başladı.

Demiryolu'nun şehir içinde kalan ve atıl durumda olan bölümünün kaldırılmasının ardından yol çalışmaları başlayan Çarşamba Belediyesi, tren yolunda başlatılan çalışmalar kapsamında Beylerce mevkiinden şehir merkezindeki İstasyona kadar olan tren rayları söktü.Rayların kaldırılmasıyla birlikte yapılan imar uygulamalarının ardından bu bölgede altyapı ve yol çalışmaları başladı. Demir yollarının kaldırılmasının ardından altyapı ve yol çalışmalarına başladıklarını belirten Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar," Çarşamba Belediyesi olarak Devlet Demir Yolları ile yaptığımız protokol ile yaklaşık 10 yıldır atıl durumda olan ve günümüz demiryolu ulaşımı özelliğini kaybeden Çarşamba-Samsun tren yolu hattının şehir merkezinde kalan 3 kilometrelik bölümünü kaldırdık. Rayların kaldırılmasının ardından bu hat üzerinde yaşayan mahalle sakinlerine yol ve alt yapı hizmeti götürme imkanına kavuştuk. Şehir merkezinde ulaşımın ve trafiğin yoğun olduğu bölgede bu hat nedeniyle meydana gelen aksaklıkları da gidermiş oluyoruz. Yaptığımız imar uygulamaları ile bu bölgeye 10-15 metre genişliğinde araç ve yaya yolları yapıyoruz. Yolumuzu açan Devlet Demir Yolları yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi.

Tren yolu yanında oturan bölge halkı, yıllardır atıl durumda olan tren yollarının yerine yapılan yeni araç ve yaya yolları için Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'a teşekkür ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber