Kumar oynayan 647 kişiye 117 bin 754 TLceza

Adana'da jandarma tarafından gerçekleştirilen 10 ayrı operasyonda, kumar oynarken yakalanan 647 kişiye Kabahatler Kanununa göre toplam 117 bin 754 TL idari para cezası uygulandığı bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2013 18:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kumar oynayan 647 kişiye 117 bin 754 TLceza

Adana Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Adana İl Jandarma Komutanlığınca, Seyhan İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde kooperatif adı altında faaliyet gösteren bazı mekanlarda tombala çekilişi yapmak suretiyle kumar oynandığı yönünde ihbarlar alınması üzerine yapılan istihbarat çalışmaları sonucu kumar oynatılan mekanlara 23 Mart-7 Ekim 2013 tarihleri arasında jandarma ekiplerince 10 ayrı operasyon yapıldı.

Operasyon sonucunda kumar oynayan 647 şahıs hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 34. maddesi gereğince toplam 117 bin 754 TL idari para cezası uygulandı.

Kumar oynamakta kullanılan malzemelere el konularak dernek kurucu ve yöneticisi konumundaki 3 şahıs hakkında kumar oynamak için yer ve imkan sağlamak suçundan Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca adli tahkikat başlatıldı. Ayrıca dernek faaliyetinin durdurulması için ilgili evraklar Adana İl Ticaret Müdürlüğüne gönderildi.

Yapılan incelemelerde, kumar oynanan mekanın kooperatif olarak işletildiği izlenimini vermek ve güvenlik güçlerince yapılan operasyonlar esnasında suç unsurlarını gizlemek amacıyla mekanın bayanlar tuvaletinde yere 40x40 cm genişliğinde, 120 cm derinliğinde çukur açıldığı, tombala malzemelerinin bu çukura konulup banyo fayansları ile yapılan kamufle kapak ile kapatıldığı, bu gizlemeyi yapacak zamanı kazanabilmek için mekanın girişine çelik kapı yapıldığı, operasyonlar esnasında bu kapının geç açılarak içerideki ortamın değiştirilmesi için zaman kazanıldığı ve güvenlik güçlerinin yanıltılmaya çalışıldığı, ayrıca kooperatife ait araçlar ile kumar oynayacak şahısların Adana'nın çeşitli yerlerinden getirilip götürülerek servis hizmeti sağlandığı, suçüstü yapılarak kumar oynanan mekanın kapatılmasına müteakip kapatılan mekanın yan tarafında dernek veya kooperatif adı altında yeni bir yer açılarak tekrar kumar oynatacak mekanlar oluşturdukları tespit edildi.

Jandarma sorumluluk bölgesinde dernek, kooperatif adı altında faaliyet gösteren mekanlarda kumar oynanmasının önlenmesine yönelik kontrollere devam edildiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber