Engeller ancak gönülde olur

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz iki kolu ve bir ayağı olmadan bateri çalan ve maketten evler yaparak birçok ödül kazanan Sabahattin Genli’yi misafir etti. Genli Büyükşehir Belediyesi’nin engellilere yönelik hayata geçirdiği çalışmaları överek, “Engellik hayattan kopmak değildir, aksine hayata daha sıkı sıkıya bağlanmaktır” dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2013 10:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Engeller ancak gönülde olur

Tek bacağı ile hayata geçirdiği eserler ve elleri olmadan yaptığı bateri şovuyla tüm dünyaya örnek olan ünlü sanatçı Sabahattin Genli, Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz'ın makamında gerçekleşen ziyarette karşılıklı memnuniyet mesajları verildi. Ziyarette tüm engellilere anlamlı mesajlar verildi.

Büyükşehir Belediyesi'nin engellilere yönelik uyguladığı çalışmaların çok değerli hizmetler olduğunu dile getiren Gölcüklü engelli sanatçı Sabahattin Genli, bu hizmetlerden kendisinin de yararlandığını ifade etti. Alo Özürlüyüm Hattı ile ulaşım imkanı olmayanlara çare bulunduğunu, tekerlekli sandalye, hasta yatağı gibi birçok yardımla engellilerin hayata tutunduğunun altını çizerek Büyükşehir Belediyesi'ne bu hassasiyetinden dolayı teşekkür etti.

Genç yaşta mesleği olan elektrikçiliği yaparken yüksek gerilim hattına kapılarak iki kolunu ve bir bacağını kaybettiğini ifade eden Sabahattin Genli, "Bu olay benim dönüm noktam oldu. Hayata küserek değil daha fazla bağlanarak önceden yapamadığım birçok şeyi başardım." Engelin ancak gönüllerde olduğunu ifade eden Genli, tüm engellilere seslenerek kaybedilen bir uzvun yerine önceden fark edilmeyen hissiyatın geçtiğini söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz ise Genli'nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Genli inanılmaz bir mücadele örneği göstererek kendini birçok alanda ispatlamayı başarmış bir sanatçımız. Onun bu azmi tüm dünyaya örnek olacak cinsten. Birçok sağlam insanın başaramayacağı işleri yapması engellilerin neler yapabileceğini gözler önüne seriyor. Kendisini yürekten kutluyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak engellilerin yaşadığı zorlukları en aza indirgemek amacı ile onların yanında olmaya çalışıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber