Gümüşhane'de doğaya kızıl geyik salındı

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mazlum: "Doğaya Kızıl Geyik Yerleştirilmesi Projesi ile geçmişte bölgemizde yaşayan kızıl geyiklerin varlıklarını devam ettirmesi, yaşayıp çoğalması, biyolojik ve tabii çeşitliliğin korunmasını amaçlıyoruz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2013 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gümüşhane'de doğaya kızıl geyik salındı

Gümüşhane'de Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğünce doğaya kızıl geyik salındı.

Şube Müdürü Emel Mazlum, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin en büyük kara memelilerinden olan kızıl geyiklerin sayısının aşırı avlanma sonucu giderek azaldığını belirtti.

Kızıl geyiklerin belirli bölgelerde oluşturulan üretme sahalarında çoğaltıldığını, bu kapsamda "Doğaya Kızıl Geyik Yerleştirilmesi" projesini hayata geçirdiklerini belirten Mazlum, şunları kaydetti:

"Proje ile geçmişte bölgemizde yaşayan kızıl geyiklerin varlıklarını devam ettirmesi, yaşayıp çoğalması, biyolojik ve tabii çeşitliliğin korunmasını amaçlıyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığının Belgrat Ormanlarındaki Bahçeköy Üretme İstasyonu'nda yetiştirilen kızıl geyikler, kamyonlarla merkeze bağlı Gökdere köyündeki bölgeye adaptasyon için kurulan 4 hektarlık adaptasyon ünitesine yerleştirildi. İlk etapta 13 kızıl geyik getirildi. Ardından getirilen 7 kızıl geyik sayı 20'ye ulaştı ve salım işlemi tamamlandı."

Mazlum, köy sakinlerinin de yardımıyla etrafı çitle çevrilen alana bırakılan kızıl geyiklerin, boyunlarına doğada takip etmek amacıyla cihaz takıldığını, ardından da hayvanların doğaya bırakıldığını anlattı.

Mazlum, bundan sonraki aşamada geyiklerin doğadaki hareketlerinin söz konusu cihaz sayesinde izleneceğini ifade etti.

Muhabir: İbrahim ÖZDEMİR

Yayınlayan: Murat Kaban

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber