'Bürokrat ya imzalar ya da gider'

Haber Giriş : 07 Nisan 2006 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, girişimcilerin yeni istihdam yaratacak girişimlerin bürokratlar tarafından engellenmesini "oligarşik bürokrasi" olarak nitelerken, bürokratlar için, "Yılların verdiği gücü acımasızca kullanıyorlar" dedi.

Erdoğan SETBİR Genel Kurulu'nda, hep bürokratik oligarşiden bahsettiğini, girişim yapmak isteyen girişimcilerin bürokratik turnikeye gönderildiğini bunun üzerine, yatırım yapacak kişilerin de, "Lanet olsun" diyerek uzaklaştığını söyledi. SETBİR Başkanı Muşlu Erdal Bahçıvan'ın bile Muş'a yatırım yapmadığını hatırlatan Erdoğan, "Ayaküstü bana diyor ki, 'bazı yerlerde bürokratik takılmalar var' Nerede takılıyorsan bana gel, bakan imzalamıyorsa, ben imzalayayım" dedi.

Bu sırada Sanayi Bakanı Ali Coşkun, yüksek sesle, 'Sözleştiler' dedi. Bahçıvan ise "Hayvan bulmamız lazım ki, beraber yapalım" diye konuştu. Erdoğan da sözlerine şöyle devam etti:

"Onu da kendisi getirsin canım, dünyanın neresinden getireceksen getir, yeter ki damızlık olsun... Ben öyle şu bürokrat, bu bürokrat imza-ladı mı imzalamadı mı ona bakmam. Ya imzalar ya gider... İmzalamıyorsa, ben imzalarım işi bitiririm. Ticaret risktir kardeşim, siyaset de risktir. Hayat da risktir, yaşam da risktir..."

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber