ESOGÜ Hastanesi'nde ender bir ameliyat

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi’ne göğüste sıkışma ve ağrı şikayetleriyle başvuran Lütfi Ö. isimli hasta, ESOGÜ Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Behçet Sevin ve Op. Dr. Cengiz Ovalı’nın oluşturduğu ekibin gerçekleştirdiği ender görülen bir ameliyatla sağlığına kavuşturuldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2013 14:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ESOGÜ Hastanesi'nde ender bir ameliyat

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'ne göğüste sıkışma ve ağrı şikayetleriyle başvuran Lütfi Ö. isimli hasta, ESOGÜ Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Behçet Sevin ve Op. Dr. Cengiz Ovalı'nın oluşturduğu ekibin gerçekleştirdiği ender görülen bir ameliyatla sağlığına kavuşturuldu.

Hastaneye başvurusunun ardından Lütfi Ö.'ye yapılan tetkiklerde, hastanın kalp damarlarından ikisinin tıkanmak üzere olduğu ve her iki akciğerde sigara içimine ve kirli havaya bağlı yaygın balonlaşmaların (akciğer bülü) olduğu tespit edildi. Kalp rahatsızlığı nedeniyle acil olarak koroner by-pass ameliyatı olması gerektiğine karar verilen hasta, Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Behçet Sevin ve Op. Dr. Cengiz Ovalı'dan oluşan ekip tarafından ameliyata alındı. Ameliyat sırasında hastanın her iki akciğerindeki hava keseciklerine de aynı seansta cerrahi müdahalede bulunulmasına karar verildi. Hastanın kalbi çalışır durumdayken koroner by-pass yapıldıktan sonra, her iki akciğerdeki balonlaşmalara yönelik ameliyat gerçekleştirildi. Toplam üç saat süren iki ameliyat sonrasında hiçbir sıkıntı yaşamayan hasta sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

Ameliyatlar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Behçet Sevin, ender rastlanan bir ameliyata imza attıklarını belirtirken, hastanın iyi olmasının kendilerine verdiği mutluluğun değerinin hiçbir şeyle ölçülemeyeceğini söyledi. Prof. Dr. Behçet Sevin, hastalıklara karşı uygulanacak yöntemlerin seçiminin çok önemli olduğunu vurgularken, doğru seçimi yapmanın ve operasyonları titizlikle uygulamanın hastanın sağlığına kavuşma ve hayatta kalma şansını artırdığını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber