Kocaköy SYDV'den eğitim semineri

Diyarbakır’ın Kocaköy İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından, yardıma muhtaç ailelere 'Aile eğitimi, iletişim, iktisat ve sağlık' alanlarında seminer verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2013 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kocaköy SYDV'den eğitim semineri

Diyarbakır'ın Kocaköy İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından, yardıma muhtaç ailelere 'Aile eğitimi, iletişim, iktisat ve sağlık' alanlarında seminer verildi.

Kocaköy İlçe SYDV Müdürü Mustafa Yaşar'ın koordine ettiği eğitim, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde görev yapan eğitmenler tarafından Aile Eğitim Programı kapsamında yapıldı. Seminere İlçe Kaymakamı Mehmet Çağrı Özpolat, İlçe SYDV Müdürü Mustafa Yaşar, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Eğitim programı açılışında bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Mehmet Çağrı Özpolat, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ilgili projelerini desteklediği, bu konuda yapılacak her türlü imkanları Kocaköy halkına sunacaklarını söyledi. Kaymakam Özpolat, "Aile, güçlü sevgi, şefkat ve sadakat duygularıyla birbirlerine bağlı bireylerin oluşturduğu, insanın var olmasını, soyunu sürdürmesini, biyolojik ve sosyal ihtiyaçlarını gidermesini sağlayan, insanlık tarihi boyunca tüm toplumlarda görülen en küçük oluşum ve sosyal bir sistem olduğunu sosyalleşme ortamı anne ve baba ile çocuğun benlik algısı ve temel güven duygusunun oluşması ile ilişkili olarak çocuğun temel kişilik gelişimini desteklerken, aynı zamanda kardeşler arasındaki ilişki ve sosyal becerilerin gelişmesine katkıda bulunduğunu belirtmektedir. Devlet geleneğimizde de aile kurumunun çok önemli olduğunu, sağlıklı nesillerin yetişmesi ve milli birlik ve beraberliğin sağlanmasında en önemli unsurlardan birinin aile kurumun olduğunu belirtmiştir. Bu sebepten ötürü ailenin kurulmasında rol alan anne ve babaların bilinçlendirilmesi ve çocuklarının yetiştirilmesi, aile kurumunun birlikteliğinin sağlanıp yeni nesillere öneminin belirtilmesi noktasında bu tür eğitimlerin tüm anne, baba ve onların çocukları için bir nimettir" dedi.

Kaymakam Özpolat ilçede bu tür eğitimleri koordine eden SYDV Müdürü Mustafa Yaşar'a teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber